Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
prvi u nizu projekata

Veličanstveni podvig mlade Hrvatice: Preplivala krug oko Manhattana!

Studentica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta postala je prva Hrvatica koja je otplivala krug oko Manhattana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dina Levačić je u nedjelju, 25. lipnja 2017. postala prva osoba iz Hrvatske koja je preplivala cijeli krug oko Manhattana (46km).

Plivala je od južnog rta, u čijoj blizini su nekada bile srušene zgrade Svjetskog trgovačkog centra, uz East river, rijekom Harlem i na kraju kroz rijeku Hudson. Pritom je prošla ispod 20 mostova koji povezuju Manhattan s ostalim dijelovima New Yorka.

Dina je krenula nešto prije 9,00 sati po lokalnom vremenu, po East riveru i Hudsonu je sve išlo bez problema, s tim da je u tom dijelu trebalo paziti na ćudljive riječne struje na koje su upozorili organizatori. Nakon ulaska u rijeku Hudson, vrijeme se naglo pogoršalo, digao se vjetar i valovi koji su dosta otežavali plivanje. No, uz dosta poteškoća, Dina je završila svoje plivanje na mjestu odakle je i krenula, a njeno službeno izmjereno vrijeme je 7:33:50.

Ovo preplivavanje je početak projekta Trostruka kruna u sklopu kojeg je postala prva osoba iz Hrvatske koje je otplivala oko Manhattana, prva koja će otplivati od otoka Cataline do Los Angelesa (34km u kolovozu) i prva Hrvatica koja će plivati preko La Manchea (34km u rujnu).

Ova 21-godišnja studentica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu rodom je iz Mravinca kod Solina i članica je Kluba daljinskog plivanja Split.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider