Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
na samo 13 stupnjeva!

Nije uspjela doći do obale: Hrvatica plivala 11 sati u hladnom moru među meduzama, zbog zdravlja morala prekinuti

Hrabra Dina Levačić nije uspjela preplivati Sjeverni kanal između Irske i Škotske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska maratonka Dina Levačić nije, nažalost, uspjela preplivati jednu od najtežih dionica za plivače maratonce uopće, Sjeverni kanal između Irske i Škotske dug 34 kilometra. Riječ je o jednom od sedam velikih svjetskih maratona, a Dina je već odradila četiri.

Dina nije uspjela doći do obala Škotske, a nedostajalo joj je svega pet kilometara koji su mogli biti opasni za njezino zdravlje. Nakon plivanja u hladnom moru oglasila se na Facebooku.

''U današnje vrijeme smatra se pretencioznim reći da si ponosan na sebe. E, pa ja sam trenutačno preponosna.

Jučer sam krenula u preplivavanje Sjevernog kanala, ali nažalost nisam poljubila škotsko tlo. Nakon 11 sati plivanja, 5 kilometara od cilja posada je odlučila da je u interesu mog zdravlja da izađem iz mora. Koliko god je odluka bila teška, bila je ispravna.

gol expired Trump bi američku legendu hrvatskih korijena zvao u rat: ''Dobar je kao bilo koji general'' divider

Bez obzira na ishod, ja sam ponosna na sebe jer sam 11 sati plivala u moru temperature od 13 do 14,5 stupnjeva, po valovima, protiv struje i manevrirajući između meduza.
Još sam ponosnija jer sam dala apsolutno sve, i to ne samo jučer, jer je to zapravo bio najlakši dio, nego tijekom cijele godine svakodnevnog plivanja u moru i kad nikome nije bilo do izlaska iz kuće, i po buri, i po jugu, i po kiši, i po suncu.

Ipak sam najponosnija na sebe zbog tri stvari.
1. Jer sam se usudila sanjati cilj za koji sam znala da nije lagan
2. Jer sam imala hrabrosti i krenuti u ostvarivanje tog cilja
3. Jer nisam odustala nego sam stisnula zube i išla dalje usprkos svim zaprekama i teškoćama na koje sam naišla u ovom procesu.

Hvala svim divnim ljudima koji su mi podrška u bilo kojem obliku. Da sada krenem nabrajati samo one ''malo posebnije'', napisala bih roman, ali oni ionako znaju koji su. Ipak, posebno hvala mojoj obitelji koja je uz mene uvijek i za sve i na koju uvijek mogu računati u ostvarenju svojih snova. 💙🐳
A ja sad idem na krvavo zarađene palačinke i malo se odmoriti prije početka nove radne godine i početka ostvarenja novih snova.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider