Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dva ispravna hica

Sandra Perković opet treća u Dijamantnoj ligi iza Kubanki

Sandra je sa šest novih bodova došla do zbroja od 16 u ukupnom redoslijedu, čime je osigurala nastup na finalu u Bruxellesu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ni na trećem ovosezonskom natjecanju Dijamantne lige, koje je u nedjelju održano u Birminghamu, Sandra Perković nije uspjela doći do pobjede, a hitac od 63,80 metara donio joj je treće mjesto iza dvije Kubanke, pobjednice Yaime Perez (64,87 m) i Denie Caballero (64,59 m).

Perković je imala samo dva ispravna pokušaja u natjecanju, 61,97 m u drugoj seriji i 63,80 m u petoj, što joj je i donijelo treće mjesto. Prije samo tjedan dana na Ekipnom prvenstvu Europe u Varaždinu bacila je gotovo pet metara dalje, što bi joj donijelo još jednu, 43. pobjedu u Dijamantnoj ligi i četvrtu zaredom u Birminghamu.

Ipak, Sandra je sa šest novih bodova došla do zbroja od 16 u ukupnom redoslijedu, čime je osigurala nastup na finalu u Bruxellesu, zajedno Kubankama Perez (23) i Caballero (22) te Amerikankom Valarie Allman koja je u Birminghamu bila šesta, a sa 11 bodova je na četvrtom mjestu ukupno.

U subotu u Parizu

Sljedeće natjecanje Dijamantne lige za diskašice bit će sljedeće subote, 24. kolovoza, u Parizu, nakon kojeg će osam najboljih u ukupnom redoslijedu izboriti nastup na finalnom natjecanju, koje je na rasporedu 6. rujna u Bruxellesu. Pobjednica finala će osvojiti glavnu nagradu od 50.000 dolara.

Trostruka pobjednica natjecanja u Birminghamu, nije dobro otvorila mitingu na kojem nikada nije izgubila. Iako je bila jedina bacačica koja je u prvoj seriji prebacila granicu od 60 metara, Perković se nije uspjela zadržati unutar kruga, izgubila je ravnotežu pri izbačaju i prestupila.

Drugi pokušaj je bio ispravan i Sandra je, uz nisku putanju diska, dosegla daljinu od 61,97 metara, što joj je u tom trenutku donijelo vodeću poziciju. Međutim, na vrhu se zadržala kratko, jer ju je već sljedeća, Kubanka Denia Caballero, nadmašila za više od dva i pol metra (64,59).

Kad je stigla na red za treći hitac, hrvatska rekorderka je već pala na četvrto mjesto, jer su je prestigle još i Njemice Claudine Vita (62,74) i Kristin Pudenz (63,67). Sandrin treći pokušaj završio je u zaštitnoj mreži, a nakon nje je i druga Kubanka Yaime Perez prebacila 60 m te sa 64,87 preuzela vodstvo.

Redoslijed se nije promijenio ni u četvrtoj seriji, u kojoj je Perković pogodila gotovo identično mjesto u zaštitnoj mreži, kao što je bio slučaj u prethodnom pokušaju.

U pretposljednjem pokušaju Sandra je drugim ispravnim hicem dobacila do 63,80 metara i zasjela na treće mjesto, prebacivši rezultat Njemice Pudenz za 13 cm.

Vladarica diska ni u šestoj seriji nije uspjela izvesti dobar hitac pa je namjerno prestupila i završila natjecanje s dva ispravna hica i na trećem mjestu, baš kao i na prethodnom natjecanju Dijamantne lige u Rabatu, iza pobjednice Yaime Perez i drugoplasirane Denie Caballero.

Računajući i treće mjesto na prošlogodišnjem finalu Dijamantne lige u Bruxellesu, čime je nakon šest uzastopnih godina prepustila naslov ukupne pobjednice Kubanki Yaime Perez, ovo je najduži niz mitinga u Dijamantnoj ligi bez Sandrine pobjede. Posljednju je ostvarila prije 13 mjeseci u Londonu, a ovo je već četvrti miting zaredom u Dijamatnoj ligi na kojem se nije popela na najviše mjesto pobjedničkog postolja. Perković je ostala na 42. trijumfa iz 55. nastupa u Dijamantnoj ligi.

DL Birmingham - disk (ž):

1. Yaime Perez (Kub) 64,87 metara
2. Denia Caballero (Kub) 64,59
3. SANDRA PERKOVIĆ (HRV) 63,80
4. Kristin Pudenz (Njem) 63,67
5. Claudine Vita (Njem) 62,74
6. Valarie Allman (SAD) 61,42
7. Andressa de Morais (Bra) 60,57
8. Nadine Mueller (Njem) 60,00
9. Melina Robert-Michon (Fra) 57,67
10. Whitney Ashley (SAD) 56,98

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider