Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Mihaljević šesti u kugli

Sandri Perković drugo mjesto u Parizu, Kubanka opet najbolja

Perković je loše otvorila natjecanje, u prve dvije serije imala je dva neispravna hica da bi u trećoj seriji bacila 64.65m, stigla na drugo mjesto i osigurala tri dodatne serije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolja hrvatska atletičarka, dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković zauzela je drugo mjesto na mitingu Dijamantne lige u Parizu u subotu s rezultatom od 65.01 metara, a 1.90 metara bolji hitac ostvarila je pobjednica Kubanka Denia Caballero.

Perković je loše otvorila natjecanje, u prve dvije serije imala je dva neispravna hica da bi u trećoj seriji bacila 64.65m, stigla na drugo mjesto i osigurala tri dodatne serije. Njezin najbolji hitac večeri stigao je u šestoj seriji, ali niti tih 65.01m nije ugrozilo pobjedu Caballero.

Rezultat Perković iz Pariza je 3.57 metara slabiji od njezina najboljeg rezultata sezone kojega je postavila prije dva tjedna na Europskom ekipom prvenstvu u Varaždinu.

Treće je mjesto sa 64.60m zauzela Kineskinja Bin Feng.

gol expired Hrvatske odbojkašice upisale prvu pobjedu na Europskom prvenstvu divider

Do kraja natjecanja Dijamantne lige Perković još očekuje nastup na finalu u Zurichu u četvrtak, a do Svjetskog prvenstva u Dohi (27. rujna - 6. listopada) očekuju ju još nastupi u Zagrebu 3. rujna te na dvoboju Europe i SAD-a u Minsku (9-10. rujna).

Mihaljević najbolji hitac bacio u šestoj seriji

Ranije u subotu Filip Mihaljević je zauzeo šesto mjesto u bacanju kugle s hicem od 21.22 metara, dok je pobijedio Novozelanđanin Tomas Walsh s novim rekordom mitinga od 22.44 metara. Mihaljević je svoj najbolji hitac ostvario u posljednjoj, šestoj seriji kojim je skočio s osme na šestu poziciju nadmašivši za dva centimetra sedmog Poljaka Konrada Bukowieckog i osmog Luksemburžanina Boba Bertemesa. Rezultat hrvatskog reprezentativca ostvaren u Parizu za 62 je centimetra slabiji od njegova hrvatskog rekorda kojega je postavio prije tri mjeseca u Slovenskoj Bistrici.

Walsh je imao sjajnu seriju hitaca, čak je četiri puta prebacio dosadašnji rekord mitinga od 22 metra kojega je postavio prošle godine, a najdalje je bacio u prvoj seriji kada je kugla sletjela na 22.44m. Drugo je mjesto zauzeo Amerikanac Joe Kovacs sa 22.11m, a treće Brazilac Darlan Romani sa 21.56m.

 

 

REZULTATI:

ATLETIČARI
kugla:
1 Tomas Walsh (NZ) 22.44
2 Joe Kovacs (SAD) 22.11
3 Darlan Romani (Bra) 21.56
4 Michal Haratyk (Polj) 21.34
5 Tomaš Stanek (Češ) 21.30
6 FILIP MIHALJEVIĆ (HRV) 21.22

ATLETIČARKE
disk:
1 Denia Caballero (Kuba) 66.91
2 SANDRA PERKOVIĆ (HRV) 65.01
3 Bin Feng (Kina) 64.60
4 Kristin Pudenz (Njem) 64.37
5 Valarie Allman (SAD) 63.69

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider