Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ozbiljna priča

Slike prelijepe Hrvatske opet će obilaziti svijet: Stižu velike zvijezde!

Sutra starta deveto izdanje Cro Racea, najpoznatije hrvatske biciklističke utrke na kojoj su nastupala i najveća biciklistička imena. Slika prekrasnih hrvatskih krajolika otići će u 140 zemalja svijeta. Vozi se šest etapa kroz Hrvatsku, a danas su biciklističke sposobnosti pokazali i oni najmlađi.

Po deveti put vrhunski svjetski biciklisti jurit će kroz Hrvatsku, Cro Race. 139 ih kreće sa starta, no prije nego izdvojimo najpoznatije istaknimo kako su danas biciklirali oni najmlađi. I bit će još prilike.

''Radimo etapnu dječju bic utrku gdje se djeca na 7 destinacija Hrvatske od Vodica, Sinja, Novalje, Opatije, Labina, Karlovca do Zagreba u raz dane natječu u istoj stazi dužine 1 km", kazao je Vladimir Miholjević.

Prvi put utrka kreće iz Vodica, a prvi put će i jedna etapa završiti u Karlovcu. Vozit će se i po otocima. Krenimo redom: Vozi se 6 etapa, ukupno 916 kilometara. Prva etapa od Vodica do Sinja. Etapa broj 2 od Biograda na Moru do Novalja, etapa broj 3 od Otočca do Opatije.

Nakon toga se selimo ponovno na otok, kreće se iz Krka do Labina. Iz Ozlja kreće peta etapa, ide se prema Lici i vraća prema Karlovcu. Posljednja etapa kreće iz Svete Nedjelje, po zagrebačkoj županiji i završetak je u centru Zagreba.

''Po zahtjevnosti je prilagođena periodu u kojem se odvija sama utrka to je kraj sezone pa je posložena da nije prezahtjevna da nemamo velike uspone", rekao je Kristijan Đurasek.

Od 20 momčadi, gotovo trećina će bit iz one najbolje kategorije sa najvećih svjetskih utrka.

''Čak 6 ekipa sa world tour licencom naći će se na startu. Dolaze olimpijski i svjetski pobjednici poput Elive Vivianija, Felipea Gane, čovjek koji je 4 puta osvojio Tour de France poput Christopera Frooma. Na zalasku svoje biciklističke karijere", otkrio je Miholjević.

Nastupit će i četiri Hrvata: Ian Peran, Viktor Potočki, Nikolas Gojković, i Fran Miholjević.

''Svaka etapa se prenosi uživo 2 sata. Znači 12 sati uživo prijenosa koji će obuhvatiti 140 država svijeta. U ukupno 190 zemalja plasiramo sažetke i news formate", zaključio je Miholjević.

Cro Race postaje ozbiljan brand u svjetskom biciklizmu. Držimo palčeve da cijeli projekt napreduje u nadolazećim godinama. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Europskom Dinamu slijedi povratak u HNL stvarnost,,, ⚽
🎩🪄
Bliži nam se i sljedeći ciklus Lige nacija... 🇭🇷🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿
Bjelica objasnio... 🤝😉

📸: Cropix