Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
objasnili kako

Danci provalili Francuze: Karabatić igrao s pozitivnim PCR testom na koronavirus uz dozvolu EHF-a!

Nikola Karabatić igrao je za Francusku protiv Islanda iako je prethodno znao da je pozitivan na PCR testiranju provedenom u Budimpešti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Danska nacionalna televizija TV2 objavila je da je Nikola Karabatić zaigrao na utakmici Francuska – Island znajući da je prethodno bio pozitivan na koronavirus.

Karabatić je u četvrtak navečer, po završetku utakmice između Francuza i Nizozemaca, dobio nalaz u kojem je stajalo da je pozitivan.

"Iako zvuči i sumnjivo i nelogično, za tu situaciju postoji razumno objašnjenje", navode Danci.

Naime, Karabatić se još u prosincu zarazio koronavirusom, stoga može i dalje biti pozitivan, ali više ne predstavlja opasnost od infekcije. Vrijednosti antitijela bile su toliko visoke na testu koji je napravio u četvrtak da je procijenjeno da ne predstavlja opasnost od infekcije.

EHF mu daje dozvolu za igranje

"Naši medicinski stručnjaci su pregledali njegovu 'povijest COVID-a' i na temelju razine antitijela i procjene njegove povijesti bolesti procijenjeno je da je spreman za igru", objavila je Europska rukometna federacija (EHF).

Na ovom Europskom prvenstvu dosad je procedura bila takva da svaki rukometaš koji bude pozitivan na testu mora ići u obveznu izolaciju u trajanju od pet dana i onda se može vratiti rukometu, ali tek nakon što na dva uzastopna PCR testa bude negativan.

U svakom slučaju, Karabatić može nastaviti igrati čak i ako i dalje bude pozitivan na koronavirus.

Protiv Islanda se nije proslavio, imao je šest šuteva i postigao je samo jedan pogodak.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider