Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
cilje je ostvaren

Damir Martin peti na Europskom prvenstvu

Hrvatski veslački reprezentativac Damir Martin osvojio je peto mjesto u finalu samaca na Europskom prvenstvu u talijanskom Vareseu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nekadašnji europski prvak i aktualni olimpijski doprvak Damir Martin već je  ulaskom u finale ostvario cilj, a među šestoricom najboljih samaca je završio kao peti s vremenom 6:57.35 minuta.

Zlatnu medalju osvojio je Nijemac Oliver Zeidler (6:48.86), srebro je osvojio Danac Sverri Nielsen (6:49.97), a broncu Poljak Natan Wegrzycki-Szymczyk (6:51.85). Ispred Martina je ciljem prošao i Grk Stefanos Ntouskos (6:52.34), a zadnje mjesto je osvojio Norvežanin Kjetil Borch (7:01.74).

U nedjelju su europskim prvacima u dvojcu postali Martin i Valent Sinković, dok su sestre Ivana i Josipa Jurković u istoj disciplini u ženskoj konkurenciji bile pete u A finalu.

U B finalu je nastupio hrvatski četverac bez kormilara, koji su činili Marko Ukropina, Anton i Patrik Lončarić te Ivan Piton, i osvojio posljednje, šesto mjesto s vremenom 6:16.18 minuta. Najbrža posada u B finalu bila je Francuska (6:06.45).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider