Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
spremni za turnir!

Dagur Sigurdsson vratio legendu hrvatskog rukometa u reprezentaciju

Dagur Sigurdsson je pred utakmicu protiv Norveške u reprezentaciju vratio 35-godišnjeg Igora Karačića.

Dagur Sigurdsson (Foto: Željko Puhovski/Cropix)

Pred hrvatskim rukometašima je prvi nastup na prijateljskom turniru u Norveškoj. Hrvatska u četvrtak igra protiv domaćina u 19:15.

Kao što je poznato, hrvatska reprezentacija okupila se u ponedjeljak u Zagrebu. Uspjela je odraditi tri treninga i krenula na put u Oslo. Ukupno 22 igrača imao je na okupljanju izbornik Dagur Sigurdsson. Na kraju se zahvalio Niki Frankoviću, Josipu Šimiću i Ivanu Pavloviću i u Norvešku odveo 19 igrača.

Kako je zbog ozljede je otpao Tin Lučin, a “načeto“ je koljeno Luke Cindrića, izbornik je odlučio naknadno pozvati Igora Karačića, da ima opciju više ne poziciji srednjeg i lijevog vanjskog. Njegov dolazak i priključenje ekipi očekuje se u poslijepodnevnim satima.

Hrvatska i Norveška do sada su igrale 29 puta. Čak 17 pobjeda upisala je naša reprezentacija. Deset puta slavili su Norvežani, a dva susreta završena su neodlučeno. Posljednji put igrali smo 2020. godine, čuveno polufinale Europskog prvenstva u Stockholmu koje je Hrvatska dobila nakon drame produžetaka 29:28 pogotkom Željka Muse četiri sekunde prije kraja. Iz te naše reprezentacije u Oslu je sedam igrača. Baš kao i kod Norvežana. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se rasplesti priča na startu Gjensidige kupa.

Utakmicu su najavili izbornik Sigurdsson i Domagoj Duvnjak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider