Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ČOVJEK NE STAJE

Čudesni Crouser ponovno srušio svjetski rekord

Amerikanac Ryan Crouser na dvoranskom je atletskom mitingu u Pocatellu u Idahu postavio novi apsolutni svjetski rekord u bacanju kugle.

Ryan Crouser (Foto: Guliver Images)

Ryan Crouser je kuglu hitnuo do 23.38 metara što je za centimetar dalje od njegova dosadašnjeg rekorda kojega je postavio u lipnju 2021. godine na otvorenom.

Amerikanac je bio i vlasnik dosadašnjeg najboljeg rezultata u dvorani u povijesti, prošlog mjeseca je u Fayettevilleu bacio 22.82m, a zanimljivo je kako je ovaj 30-godišnjak do ovogodišnjih rezultata stigao primjenjujući novu tehniku bacanja.

Najbolji rezultati možda tek dolaze

Iako je vlasnik dva olimpijska zlata, čini se kako Crouser ne namjerava stati te da još nije bacio svoje najbolje rezultate. U današnje vrijeme, kad se atletski rekordi zapravo jako rijetko ruše, to je veliku uspjeh.

Uostalom, sam Crouser je 2021. godine srušio tada 31 godinu star rekord Randyja Barnesa, kojem dugo nitko nije prišao gotovo niti blizu.

Osim što je sjajan sportaš, Crouser je i vrlo drag čovjek koji već redovno gostuje u Zagrebu na Hanžekovićevom memorijalu. Tko zna, možda ove godine, ako se ponovno pojavi, kod fontana vidimo neki od njegovih vanserijskih hitaca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider