Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pa je li moguće?!

Nevjerojatan poraz naših susjeda: Velika glupost skupo ih koštala, ispali su s Eura!

Europsko rukometno prvenstvo zahuktava se i nudi sve više uzbuđenja.

Vlado Šola (Foto: Damir Škomrlj/Cropix)

Iako je Europsko rukometno prvenstvo praktički tek počelo, već sad se može ustvrditi da je najdramatičnija situacija u skupini C, koja se igra u Olympiahalle u Münchenu.

Zapravo, takvo nešto moglo se i očekivati još nakon ždrijeba jer je to jedina grupa u kojoj nema nekog izraženog favorita, odnosno niti jednog europskog teškaša.

Sve četiri dosad odigrane utakmice bile su napete i neizvjesne do posljednjih sekundi, počevši od toga kako je Srbija šokantno prosula pobjedu protiv Islanda.

Ove nedjelje, u drugom kolu, također protiv Islanđana, sve u svojim rukama imala je reprezentacija Crne Gore, koju vodi legendarni hrvatski vratar Vlado Šola.

Rijetko viđena glupost Crnogoraca

Minutu i pol prije kraja utakmice rezultat je bio 30:30, islandsko lijevo krilo Bjarki Elisson promašilo je zicer i Crnogorci su dobili loptu. U tom trenutku dogodila se prava katastrofa - Crna Gora nije na propisan način napravila izmjenu, Luka Radović je isključen, a pravila kažu da se u takvoj situaciji mijenja posjed, pa je priliku za napad dobio Island.

Gol za vodstvo Islanda 31:30 postigao je Gisli Kristjansson, Šola je pozvao time-out kako bi se dogovorio s igračima za posljednji napad, ali Crna Gora nije uspjela zabiti i Islanđani su upisali dva boda.

Islanđani se izvukli iz ponora

Tako Island sada ima tri boda osvojena protiv Srbije i Crne Gore u utakmicama u kojima je u samoj završnici bio na konopcima. Vrlo se lako moglo dogoditi da Aron Palmarsson i društvo nakon dva kola budu na bodovnoj nuli i već pakiraju kufere, međutim uspjeli su se izvući, iskoristiti gluposti Srba i Crnogoraca te sad s nestrpljenjem iščekuju posljednje kolo i sudar s Mađarskom za prvo mjesto u skupini. Crna Gora je bez ikakvih šansi, a vjerojatno će kući i Srbija.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider