Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Contador ogorčen: Žrtva sam sistema, na ovome neće ostati!

Trakavica o dopingu ili ne Alberta Contadora, najboljeg biciklista novijeg doba, došla je prije nekoliko dana kraju. Sve je završilo s jednogodišnjom suspenzijom Španjolaca...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uobičajena kazna za doping je dvije godine, no Španjolski je biciklistički savez (REFC) je prihvatio obrazloženje Alberta Contadora da se tijekom prošlogodišnjeg Tour de Francea "nenamjerno kontaminirao goveđim mesom", pa mu je zbog toga kazna smanjena na godinu dana.

Žrtva sam sistema, ništa drugo. Točno se tako osjećam. I branit ću se do kraja, jer se imam zbog čega braniti. Nevin sam

Na tu odluku se mogu žaliti i sam Contador, ali i Međunarodna biciklistička federacija (UCI) koja je prvotno donijela odluku o dvije godine suspenzije.

Nakon svega je Contador, trostruki osvajač Tour de Francea, imao konferenciju za novinare tijekom petka, na kojoj je rekao:

''Žrtva sam sistema, ništa drugo. Točno se tako osjećam. I branit ću se do kraja, jer se imam zbog čega braniti. Nevin sam,'' rekao je Contador i dodao:

''Ovo smanjenje kazne s dvije na jednu godinu je najsmješnije. Očigledno je još netko shvatio da sam nevin, ali s obzirom na sve ranije što se dogodilo očito su me morali kazniti. Žrtva sam, a na tome neće ostati.''

Inače, ovakvom kaznom je Contadoru i oduzet naslov kojeg je stekao na francuskim cestama kada je tijekom ljeta osvojio po treći put Tour de France. Iz njegove perspektive borba očigledno tek počinje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider