Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NHL doigravanje

Chicago nadomak finalu, NY Rangersi izborili majstoricu

Hokejaši New York Rangersa uspjeli su izboriti odlučujuću, sedmu utakmicu u polufinalnoj seriji doigravanja Istočne konferencije NHL lige protiv Pittsburgh Penguinsa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U šestoj utakmici serije slavili su s 3-1 u Madison Square Gardenu. Najveće zasluge za slavlje idu vrataru Henriku Lundqvistu koji je skupio 36 obrana, te strijelcima Martinu St. Louisu, Carlu Hagelinu i Dericku Brassardu.

Rangersi su kroz povijest prethodno ovoj seriji gubili u doigravanju 3-1 u 16 navrata i nikad nisu uspjeli preokrenuti i dobiti seriju, ali se nadaju da bi ovoga puta moglo biti drugačije. U petoj i šestoj utakmici serije Rangersi su kombinirano savladali Penguinse uz gol-razliku 8-2. Jedini gol za Penguinse zabio je Brandon Sutter u drugoj trećini, a odlučujuća sedma utakmica serije igra se u utorak u Pittsburghovom Consol Energy Centeru.

Chicago Blackhawksi ponovo vode u seriji protiv Minnesote Wild u polufinalu Zapadne konferencije, ovoga puta s 3-2. Blackhawksi su sinoć na ledu svog United Centera u petoj utakmici slavili s 2-1 golom kapetana Jonathana Toewsa u petoj minuti posljednje trećine. Domaćini su dobili svih pet dosadašnjih utakmica u ovoj seriji, a Chicago je popravio svoj domaći omjer u ovosezonskom doigravanju na 6-0.

Plasman u finale Zapadne konferencije po drugi uzastopni put Blackhawksi će imati u utorak navečer u Minnesotinom Xcel Energy Centeru. (TS) 

NHL doigravanje, polufinale Istočne konferencije:

NY Rangers - Pittsburgh 3-1

(serija je izjednačena na 3-3) 

Polufinale Zapadne konferencije:

Chicago - Minnesota 2-1

(Chicago vodi u seriji 3-2)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider