Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zimska država, ali...

Prvi put u povijesti Norveške za najboljeg sportaša izabran je tenisač

U posljednja tri izdanja ove nagrade, koja se organizira od 1933. godine, pobjeđivali su predstavnici nezimskih sportova.

Casper Ruud (Foto: Afp)

Norveški tenisač Casper Ruud, treći na ATP ljestvici, osvojio je zlatnu medalju Aftenpostena kao najbolji sportaš Norveške u 2022. godini, postavši tako prvi tenisač koji je osvojio prvu prestižnu sportsku nagradu.

Zlatna medalja Aftenposten jedno je od najprestižnijih sportskih priznanja u Norveškoj, a u prošlosti su je osvajali neki od najvećih sportaša te zemlje. 

Ruud je u 2022. osvojio tri ATP turnira - u Gstaadu, Ženevi i Buenos Airesu - te je stigao do finala još četiri turnira. Igrao je finale dva Grand Slam turnira Roland Garrosa i US Opena.Također je igrao finale Masters 1000 turnira u Miamiju i sudjelovao je na ATP završnici. Postao je prvi Skandinavac nakon Stefana Edberga 1992. koji je igrao u finalu završnog turnira ATP sezone.

U ovogodišnjem izboru najboljeg sportaša godine norveškog Aftenpostena, Ruud je prestigao trostruku olimpijsku prvakinju u biatlonu iz Pekinga Marte Olsba Roeiseland.

U posljednja tri izdanja ove nagrade, koja se organizira od 1933. godine, pobjeđivali su predstavnici nezimskih sportova. Nogometaš Erling Haaland slavio je 2020. godine, a atletičar Jakob Ingebrigtsen prošle godine.

Casper Ruud Casper Ruud (Foto: Afp)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider