Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Rezultat za pljesak

Senzacija u St. Moritzu: Povijesni rezultat za Bosnu i Hercegovinu u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija zauzela je 18. mjesto i time je ostvarila najbolji rezultat u skijanju za BiH.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanska skijašica Federica Brignone pobijedila je u utrci Svjetskog kupa, super veleslalomu koji se održao u švicarskom St. Moritzu.

Najveću konkurenciju Brignone je imala u sunarodnjakinji Eleni Curtoni koja je na kraju imala samo 11 stotinki slabije vrijeme od pobjednice. Inače, uz Curtoni samo se još Amerikanka Mikaela Shiffrin približila Brignone na manje od pola sekunde zaostatka. Shiffrin je završila treća s minusom od 43 stotinke.

Četvrto mjesto osvojila je Novozelanđanka Alice Robinson, a odličan dan talijanskih skijašica upotpunile su šesta Goggia, osma Bassino i deveta Marsaglija.

Možda je najveću senzaciju napravila skijašica iz Bosne i Hercegovine. Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija zauzela je 18. mjesto i time je ostvarila najbolji rezultat BiH skijanja u povijesti Svjetskog kupa.

Utrku je završila s vremenom 59.41, što je za 1,6 sekundi sporije od pobjednice. Muzaferija je u veljači ove godine u alpskoj kombinaciji u Cortini d'Ampezzo osvojila 16. mjesto na Svjetskom prvenstvu, što najbolji rezultat BIH skijanja općenito.

Amerikanka Shiffrin je vodeća u Svjetskom kupu s 525 bodova. Na drugom mjestu je Goggia koja ima 435, dok je treća Petra Vlhova s 340.

U redoslijedu super veleslaloma najbolja je Talijanka Goggia (220 bodova) ispred Gut-Behrami (180) i nedjeljne slavljenice Brignone (177).

Hrvatska nije imala predstavnicu na nedjeljnoj utrci u St. Moritzu. 

Rezultati (super veleslalom):

1.Federica Brignone (Ita) 57.81
2.Elena Curtoni (Ita) +0.11
3.Mikaela Shiffrin (SAD) +0.43
4.Alice Robinson (Nzl) +0.52
5.Ramona Siebenhofer (Aut) +0.74
...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider