Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dvojac bez kormilara

Braća Sinković uvjerljivo u finalu prve regate Svjetskog kupa

Hrvatski veslači Martin i Valent Sinković uvjerljivo su se plasirali u finale dvojaca bez kormilara na prvoj regati ovogodišnjeg Svjetskog kupa u bugarskom Plovdivu. Oni su u svojoj kvalifikacijskoj skupini osvojili prvo mjesto s više od šest sekundi prednosti ispred drugih Bjelorusa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Braća Sinković ciljem su prošla u vremenu 6:32.89 minuta, 6,29 sekundi ispred drugih Bjelorusa Dmitrija Furmana i Sergeja Valadzka, koji su se također izravno plasirali u nedjeljni finale, dok su treći Poljaci Dariusz Radosz i Piotr Juszczak, koji će morati u repasaž, za našim asovima zaostali 18,31 sekundi.

Najveći suparnici braći Sinković u finalu, koji je na rasporedu u nedjelju od 9:48, bit će srpski predstavnici Martin Mačković i Miloš Vasić, koji su ostvarili najbolje vrijeme u kvalifikacijama pobijedivši u drugoj skupini s vremenom 6:26.00.

U Plovdivu će u petak u kvalifikacijama nastupiti još Damir Martin u samcu te četverac bez kormilara u sastavu Tomislav Šain, Ivan Piton, Patrik Lončarić i Anton Lončarić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider