Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prekrasna gesta

Braća Sinković i ove godine trče za one koji ne mogu!

Najbolji hrvatski veslači braća Sinkovići neće propustiti 9. svibnja trčati Wings for Life World Run jer žele pomoći da ozljede leđne moždine postanu izlječive.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Već punih sedam godina globalni Wings for Life World Run povezuje ljude velikog srca u svakom kutku svijeta, koji zajedno u isto vrijeme kreću u natjecateljsku trkačku avanturu, s ciljem prikupiti sredstva potrebna za klinička istraživanja koja će učiniti ozljede leđne moždine izlječivima.

Među brojnim vrhunskim sportašima koji ne propuštaju ovu važnu sportsku i humanitarnu manifestaciju svakako su i braća Sinković.

Spremni su ostaviti vesla i pomoći drugima

Martin i Valent Sinković nisu mogli na bolji način započeti olimpijsku veslačku sezonu, osvojenim zlatom na Europskom prvenstvu u Vareseu.

Samo tjedan dana nakon jake regate Svjetskog kupa na domaćem terenu u Zagrebu, spremni su vesla zamijeniti trkačkom opremom i uz pomoć aplikacije u nedjelju 9. svibnja trčati za one koji ne mogu.

"Prošle godine trčali smo uz Wings for Life World Run uz aplikaciju i to je bio poseban doživljaj. Audio u aplikaciji nas je bodrio cijelo vrijeme i bili smo sretni što možemo sudjelovati", kazao je Martin Sinković.

Sinkovići neumorno nastavljaju svoje pripreme za Olimpijske igre u Tokiju, s čak 12 treninga tjedno.

Tog jutra, 9. svibnja odradit će još jedan naporan veslački trening na Peručkom jezeru, a samo nekoliko sati kasnije pridružit će se u 13 sati brojnim hrvatskim zaljubljenicima u kretanje.

Upravo naši natjecatelji od samog su početka među najbrojnijim sudionicima ove globalne manifestacije, na kojoj je dosad već pretrčano više od 7 milijuna kilometara.

Već su trčali na Wings for Life

Zanimljivo je da se braća Sinković mogu pohvaliti zaista respektabilnim rezultatima na Wings for Life World Runu, iako njihov sport nema mnogo poveznica s profesionalnim trčanjem.

Tako je Valent pretrčao čak 24 kilometra prošle godine uz aplikaciju, a u 2019. godini Martin se istaknuo s 19 prijeđenih kilometara, prije nego ga je ulovilo presretačko vozilo koje svojim prolaskom pokraj natjecatelja označava kraj utrke.

No, iako uvijek raspoloženi za nadmetanje, Valent i Martin su svjesni da u ovoj utrci postoje stvari koje su puno bitnije od rušenja vlastitih rekorda, a format utrke nudi priliku baš svakome da se uključi i uživa.

"Poseban je osjećaj kad trčiš za one koji ne mogu. Zato nije bitno koliko se pretrči, već je važno je da se sudjeluje i pomogne", naglašavaju Sinkovići.

U svakom slučaju, pridruži se globalnoj Wings for Life World Run zajednici 9. svibnja, trči za one koji ne mogu i uživaj u ovom nezaboravnom sportskom događaju!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider