Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
hvatanje forme

Braća Sinković novu sezonu otvaraju u Plovdivu

Održano je medijsko druženje s Braćom Sinković povodom početka nove veslačke sezone i uoči odlaska na 1. Svjetski kup u Plovdiv.

Braća Sinković otvaraju sezonu

Prva međunarodna regata u 2019. godini održava se u bugarskom Plovdivu od 10. do 12. svibnja. Na regatu su se prijavile posade iz 24 zemlje u kojima se natječe više od 300 sportaša.

Prošle godine u disciplini dvojac bez kormilara Braća Sinković postala su svjetski i europski prvaci, a ove godine cilj je obraniti naslove i ujedno se kvalificirati na Olimpijske igre koje se održavaju 2020. godine u Tokiju.

''Imamo jasne ciljeve i ne možemo si dopustiti padanje, moramo stalno biti u svjetskom vrhu. Ne trebamo a priori biti prvi, ali rezultatski, vremenski i plasmanski moramo biti konkurentni. Završne pripreme uvijek napravimo maksimalno i vjerujemo da će se to i vratiti'', rekao je trener Nikola Bralić.

Na 1. Svjetskom kupu u Plovdivu najveća konkurencija bit će im Rumunji Marius-Vasile Cozmiuc i Ciprian Tudosa, prošlogodišnji svjetski viceprvaci u disciplini dvojac bez kormilara.

''Pravu formu vidjet ćemo na natjecanju, ali što se tiče treninga, odradili smo sve na najbolji mogući način i nije bilo ozljeda, što je najvažnije. Zadovoljni smo i trener i mi, a očekivanja su velika. Svjetski doprvaci Rumunji će biti na lokaciji, tako da je dobra konkurencija i odličan test za nadolazeću sezonu'', rekao je Valent Sinković.

''Ciljevi su boriti se za zlato na Svjetskom prvenstvu. U utrkama ćemo vidjeti je li to realan cilj ili nije, ali nadamo se da ćemo to ostvariti. Uvijek idemo maksimalno, svako natjecanje nam je važno i ne štedimo se nikad! Vremenski uvjeti diktiraju puno toga, potreban je dobar vjetar i povoljna staza, ako se ikad posloži, sigurno ćemo ići i na svjetski rekord u ovoj disciplini'', rekao je Martin Sinković.

Prva utrka na rasporedu je 10. 5. oko 9:51. Polufinale nas očekuje 11. 6. oko 10:18, a finalnu utrku možete pratiti u nedjelju, 12. 5. oko 10:48.

Sve izvještaje s utrke, prijenos uživo, rezultate, fotografije i komentare možete pratiti na FISA službenoj stranici www.worldrowing.com
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider