Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nakon dva produžetka

Boston na pragu NHL finala: Penguinsi gube već 3:0!

Hokejaši Boston Bruinsa slavili su i u trećoj utakmici finalne serije doigravanja Istočne konferencije NHL lige protiv Pittsburgh Penguinsa. Pobijedili su u svom TD Gardenu s 2-1 nakon dva produžetka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rezultat u seriji sada je 3-0 za Bruinse i pobjeda u četvrtoj utakmici serije koja je na rasporedu u petak, također u Bostonu, donijela bi osvajačima Stanley Cupa iz 2010. priliku da se bore za drugi naslov u posljednje tri godine.

Odlučujući gol postigao je Patrice Bergeron u 16. minuti drugog produžetka skrenuvši dodavanje Brada Marchanda u mrežu Penguinsa. Inače, u regularnom dijelu susreta gol za Bruinse je već iz prvog udarca prema golu, nakon samo 102 sekunde igre, zabio David Krejči. Bio mu je to deveti gol u doigravanju i sa još 12 asistencija najefikasniji je igrač u najvažnijem dijelu sezone. Jedini gol za Penguinse zabio je Chris Kunitz.

Među najboljim akterima susreta treba spomenuti i Bostonovog vratara Tuuku Raska koji je zaustavio čak 53 udarca prema vratima, dok je s druge strane njegov kolega na golu Pittsburgha Tomaš Vokoun obranio 38 udaraca.

Za Pittsburgh je ovo prvi puta u sezoni da je izgubio tri uzastopne utakmice. No, dobra vijest za "pingvine" je činjenica da su posljednji od triju momčadi koje su prosule vodstvo 3-0 u NHL doigravanju bili upravo Bruinsi, koji su izgubili četiri utakmice zaredom 2010. godine od Philadelphije u polufinalu Istočne konferencije.

 

NHL doigravanje, finale Istočne konferencije:

Boston (4) - Pittsburgh (1) 2-1, produžeci

(Boston u seriji vodi 3-0)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider