Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sprema novu 'eksploziju'

Bolt najavio utrku života: Mogao bih trčati 9,4 sekunde

Najveća atletska zvijezda današnjice, jamajčanski sprinter Usain Bolt, izjavio je u razgovoru za MSN Sports kako očekuje da će sljedeće godine na Olimpijskim igrama u Londonu istrčati najbržu utrku u životu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bolt je 'eksplodirao' na Olimpijskim igrama u Pekingu prije tri godine kada je osvojio zlatne medalje na 100, 200 i 4x100 metara, a u sve je tri discipline srušio i svjetske rekorde. Na Svjetskom prvenstvu u Berlinu je ponovio zlata u svim spomenutim disciplinama, a dodatno je popravio i svjetske rekorde na 100 (9,58) i 200 metara (19,19). Nikad nije skrivao da ove godine na SP-u u Daeguu, te dogodine na OI u Londonu, namjerava obraniti sve naslove, a uvjeren je i da dodatno može popraviti svoje čudesne rekorde.

''Definitivno mislim da mogu biti brži. Uvijek postoji prostor za napredak, a mislim da ću na vrhuncu forme biti sa 26 godina, dakle sljedeće ljeto. Nikad ne znaš, možda bih mogao u Londonu trčati 9,4 sekunde. To bi stvarno bilo lijepo'', rekao je najbrži čovjek svijeta.

Bolt nema dvojbe oko toga tko će mu biti najveći suparnik u Londonu, ali i ove godine.

''Svi govore da mi je glavni konkurent Tyson Gay. Čuo sam da je u nekim intervjuima izjavio da je u dobroj formi, da je spreman i da se ne boji Usaina Bolta. Ako je tako, čeka nas nekoliko dobrih zabava ove godine. Kad se nađu dvojica brzih pojedinaca, utrka je uvijek dobra.''

Najavio je Bolt i da pažnju ove sezone treba obratiti i na dvojicu njegovih sunarodnjaka.

''Yohan Blake će biti konkurentan. Treniram s njim, gledam ga kako trči i znam da će biti iznimno dobar ove sezone. Mislim da će biti konstantan na 9,8 sekundi, a ako stvarno dobro starta, trčat će i 9,7. Yohan definitivno dolazi, baš kao i Nesta Carter koji također trči dobro. Nitko drugi me zasad ne zabrinjava'', rekao je Bolt koji je, slučajno ili ne, izostavio još jednog sunarodnjaka, bivšeg svjetskog rekordera Asafu Powella.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati