Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Bolt izgubio milijun dolara zbog otkazivanja nastupa

Preuranjenim završetkom sezone, na što ga je natjerala ozljeda leđa, najbolji svjetski atletičar Usain Bolt ostat će bez više od 600.000 američkih dolara...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jamajčanin je nakon poraza na 100 metara od Tysona Gaya u Stockholmu objavio kako se ove sezone više neće natjecati budući da mu je njemački liječnik Hans Müller-Wohlfahrt preporučio odmor.

Do kraja sezone je Bolt trebao nastupiti na mitinzima Dijamantne lige u Zürichu gdje je trebao trčati u štafeti, te u Bruxellesu gdje bi imao prilike uzvratiti Gayu. Poznato je da Bolt samo za pojavljivanje dobiva minimalno 300.000 dolara, a tu nisu uračunati razni bonusi.

Jasno je, dakle, da je svjetski rekorder na 100 i 200 metara izgubio najmanje 600.000 dolara, ali uz razne dodatke ugovorima i nagrade za ostvarene rezulatate, taj se iznos vjerojatno penje i blizu milijuna.

'Radi se definitivno o financijskom gubitku i ozbiljnom iznosu. Ali, Bolt je dobro plaćen i premda je sada izgubio novac, očekujem da će to uskoro nadoknaditi,' rekao je jedan od Jamajčaninovih menadžera Norman Peart.

Bolt definitivno zbog propuštanja Züricha i Bruxellesa neće završiti na prosjačkom štapu budući da je ove godine, procjenjuje se, samo za pojavljivanja na mitinzima zaradio oko 1.8 milijuna dolara. A kad se tome još dodaju bonusi i nagrade...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider