Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
BRAVO ZA NAŠE

Bodovi za četvero hrvatskih skijaša, Zrinka Ljutić zauzela sjajno sedmo mjesto

Zrinka Ljutić zauzela je sedmo, a Leona Popović 18. mjesto u Sestriereu, dok su bodove u Val d'Isereu uzeli Istok Rodeš i Samuel Kolega.

Zrinka Ljutić (Foto: Afp)

Lucas Braathen, 22-godišnji norveški skijaš, pobjednik je slaloma u Val d'Isereu, dok su dvojica hrvatskih skijaša, Istok Rodeš i Samuel Kolega, osvojili prve bodove u sezoni.

Sjajno je obje vožnje, premijerne slalomske ove sezone, odradio Braathen, pogotovo drugu u kojoj je osigurao treću pobjedu u Svjetskom kupu u karijeri. Sada ima dvije slalomske i jednu veleslalomsku pobjedu. Nakon prve vožnje bio je drugi, no vodeći, njegov stariji sunarodnjak Henrik Kristoffersen, loše je obavio drugi 'lauf' pa je skliznuo na konačno šesto mjesto.

Drugi je na kraju bio Austrijanac Manuel Feller (+0.84), dok je još samo jedan skijaš imao manji zaostatak od jedne sekunde, trećeplasirani Švicarac Loic Meillard (+0.98).

Prvi bodovi za hrvatski dvojac

Hrvatski skijaši Istok Rodeš i Samuel Kolega osvojili su prve bodove ove sezone u Svjetskom kupu. Rodeš je završio kao 16., dok je Kolega bio 27. Rodeš je u odnosu na prvu vožnju napredovao za jedno mjesto, dok je Kolega skliznuo za devet pozicija.

Rodeš trenutačno ima 15 bodova, Kolega četiri, dok je još ranije Filip Zubčić osvojio 22 bodova u veleslalomu. Prvu vožnju nedjeljnog slaloma u francuskom zimovalištu nije završio Filip Zubčić, dok se Matej Vidović nije uspio ugurati među trideset najboljih.

U ukupnom redoslijedu vodi Švicarac Marc Odermatt s 520 bodova. Slijede dvojica Norvežana, Aleksander Aamodt Kilde ima 380, a Braathen 215.

Cure pokvarile plasman, ali i dalje sjajne

Švicarska skijašica Wendy Holdener pobijedila je u slalomu Svjetskog kupa u talijanskom Sestriereu, čime je ostvarila petu pobjedu u karijeri u Svjetskom kupu.

Bila je to druga slalomska pobjeda za 29-godišnju Holdener u karijeri, ali i ove sezone, jer je ranije slavila u američkom Killingtonu. Nakon prve vožnje je Holdener bila druga, no drugi 'lauf' je odradila sjajno i proslavila pobjedu. Vodeća nakon prve vožnje, Slovakinja Petra Vlhova (+0.70), skliznula je na treće mjesto, dok je druga na kraju završila Amerikanka Mikaela Shiffrin (+0.47) koja ostaje čekati jubilarnu pedesetu slalomsku pobjedu u Svjetskom kupu, u karijeri.

Zrinka Ljutić je bila odlična šesta nakon prve vožnje, a jednako je dobro obavljala posao i u drugoj vožnji, sve do donjeg dijela. Tada je izgubila veliku prednost te je u cilj ušla kao treća. Nakon što su se i one najbolje spustile niz stazu Ljutić je završila kao sedma, s 1.14 sekundom zaostatka za pobjednicom. Ranije u sezoni bila je i sedma u finskom Leviju.

Leona Popović je nakon 15. mjesta u prvoj vožnji dodatno nazadovala te je utrku završila na 18. mjestu. Imala je ukupni zaostatak od 3.63 sekunde.

U slalomu su vodeće Holdener i Shiffrin s 325 bodova. Popović je osma te ima 108, dok je Ljutić na 11. mjestu i ima 88 bodova.

U ukupnom redoslijedu vodi Shiffrin s 385 bodova ispred Holdener (366) i Vlhove (340). Popović je na 20. mjestu, dok je Ljutić na 29. poziciji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider