Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Blanka: Vraćaju se opasne mame!

Blanka Vlašić je na 5. atletskome mitingu Slobodne Dalmacije preskočila dva metra, osvojila prvo mjesto ispred Bugarke Veneline Veneve (198 cm) i Ruskinje Svjetlane Školine (196 cm).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Ovo je super, atletika je došla k ljudima. A tek miris mora, ovaj osjećaj... Stvarno je bilo nešto posebno ovo natjecanje'', kazala je iskusna Veneva.

Bolje nego da pada kiša

Skakalište na rivi udaljeno dvadesetak metara od mora... Okupilo se sedam-osam tisuća gledatelja, sve je bilo za deset. Za Blanku je, osim neuobičajena mjesta za skakanje, sve bilo posebno. Vidjelo se na njoj da joj nije svejedno. Ove sezone još nije preskočila dva metra.

>> Raspoložena Blanka razveselila Split pobjedom i rekordom sezone!

''Pobijediti i preskočiti dva metra, to mi je bio cilj. A s takvim imperativom nije lako doći na natjecanje, najčešće ne radim takve greške da si zadajem ciljeve. Ali ove sezone četiri natjecanja bez dva metra, pa taj New York. Ne znam, stvarno ne znam što bi bilo da nisam preskočila dva metra'', objasnila je Vlašić.

Skakati u Splitu za nju je uvijek nešto posebno.

''Olimpijske igre ili Svjetsko prvenstvo, tu je strah, ali nigdje me ne jedu živci kao u Splitu. Ali sve u svemu bilo je ludilo, možda malo vruće. Ali neću se žaliti, bolje to nego da pada kiša'', kaže najbolja hrvatska atletičarka.

Malo je nedostajalo da preskoči 202 centimetra.

Najjače natjecanje do sada

''Bila sam spremna i za više, ali previše sam se potrošila. Cure su odlično skakale, Veneva i Školina su prijetile, ali nisam se provukla'', ističe.

''Najvažnije je da sam sebi potvrdila da onaj New York nije pravo ogledalo. Dobro, nekada ni sebi ne vjerujem, ali ovaj put vjerujem. Rekord sezone sam napravila, ovo je, po prosjeku skokova, bilo najjače natjecanje do sada. Čini mi se da sam se potrošila za tri natjecanja, nije lako skakati na rivi'', izjavila je Blanka.

Pogledala je prema naprijed, Veneva i Školina bit će još više, vraćaju se i tri majke (Čičerova, Howard i Hellebaut). Opasne će biti svježe mame.

''Nisu majke opasne, možda za svoju djecu. Nikad ne znaš kakav će se netko vratiti. Ali vraćaju se one koji su prije bile opasne pa bi i sada mogle biti opasne, a ne zato što su postale majke. Možda je čak i bolje što su majke, možda ih je to malo smekšalo. Ovim skokom u Splitu povećat će mi se samopouzdanje, a pokušaji preko 202 pokazali su da mogu još više'', zaključila je Blanka. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati