Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Blanka Vlašić osvojila zlato na EP u Barceloni!

Blanka Vlašić u uzbudljivoj završnici skoka u vis po prvi put u karijeri je osvojila zlato na EP-u!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Blanka Vlašić po prvi put u karijeri osvojila je zlato na EP. Ženski skok u vis ponudio je stvarno uzbudljiv rasplet. Visinu od 199 centimetara uspjele su preskočiti samo Blanka, Friedrich i Green. Friedrich je prva pokušala preskočiti 201 cm, ali nije uspjela, zato je to Blanka učinila iz prvog pokušaja i preuzela prvo mjesto. Green je također rušila iz prve ali je zato uspjela preskočiti u drugom pokušaju, mada se letvica opasno zatresla. U posljednjem, trećem skoku izvukla se i Arianne Friedrich kojoj se letvica također zatresla.

Na 203 cm zapele su dvije skakačice, ali ne i naša Blanka koja je u drugom pokušaju uspjela preskočiti tu visinu. Green je uzela srebro a Friedrich broncu.

Blanka je tako nakon svjetske titule prošle godine stigla i do titule europske prvakinje, što joj je najveći uspjeh na EP-ima. Blanki još samo nedostaje olimpijsko zlato.

Blanka je ostala sama na zaletištu, pokušala je preskočiti 205 centimetara ali je nakon prvog neuspješnog skoka odlučila zbog umora prekinuti i početi sa slavljem.

Ruskinja Svetlana Skolina i Belgijanka Tia Hellebaut bile su četvrta i peta sa preskočenih 197 centimetara.

Dodajmo i da je hrvatski bacač diska, 26-godišnji Martin Marić, nije u finalu uspio izboriti plasman među 8 najboljih. U trećoj seriji je bacio spravu na duljinu od 62.53 metra, te je na kraju zauzeo 10. mjesto. Zlatnu medalju osvojio je 27-godišnji Poljak Piotr Malachowski iz Žuromina s rezultatom 68.87, kojeg je ostvario u drugoj seriji. Za 40 centimetara kraći bio je srebrni Nijemac Robert Harting, dok je brončanu medalju osvojio Mađar Robert Fazekas s rezultatom 66.43.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider