Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Blanka slavila u Rimu s rezultatom sezone!

Najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić pobijedila je u skoku u vis na mitingu Dijamantne lige u Rimu preskočivši visinu od 2.03 metra...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Istu je visinu savladala i odlična Amerikanka Chaunte Howard-Lowe, ali iz više pokušaja. Ključna je za pobjedu Splićanke bila visina od 2.01 metar, koju je preskočila iz prvog pokušaja, a Amerikanka tek iz trećeg.

Krizu je Vlašić imala na 198 centimetara, koje je svladala iz trećeg pokušaja. Obje nisu uspjele preko 2.05 metara.
Za Blanku je ovaj skok najbolji ovosezonski rezultat na otvorenom. Dosadašnji je, iz Osla, popravila za dva centimetra. Amerikanki je ostao najbolji rezultat sezone od 2.04 metra.

Također, Blanka je nakon Dohe i Osla pobijedila i na trećemu svojem ovosezonskom nastupu na mitinzima Dijamantne lige, te u ukupnom poretku uvjerljivo vodi ispred Howard-Love s 12 bodova. Amerikanka ima šest.

Ovo je Blanki bila četvrta pobjeda na Rimskom mitingu, i to s najvećom preskočenom visinom. Prije tri je godine pobijedila s 2.02. Skupa je s Howard-Love poravnala rekord mitinga, koji su s istog natjecanja, 2004. godine, držale Hestrie Cloete i Jelena Sljesarenko.

Dijamantna liga, Rim, ženski skok u vis:

1. Blanka Vlašić (Hrv) 2.03 m
2. Chaunte Howard-Lowe (SAD) 2.03
3. Lavern Spencer (Slu) 1.95
4. Antonietta Di Martino (Ita) 1.95...

Dijamantna liga, ukupan poredak nakon 4. mitinga:

1. Blanka Vlašić (Hrv) 12 bodova
2. Chaunte Howard-Lowe (SAD) 6
3. Lavern Spencer (Slu) 2

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider