Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Unatoč tri negativne stvari

Blanka pobijeđena u pripetavanju: 'Doslovce se tresla kod nekih skokova'

Blanka Vlašić osvojila je drugo mjesto na skakačkom mitingu u njemačkom Eberstadu s preskočenih 1,97 metara. U pripetavanju ju je nadskakala Svetlana Školina sa 199 centimetara...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Blanka je krenula sa visinom 1,90 metra koju je preskočila iz drugog pokušaja. Potom je iz prvog preskakala visine 1,93, 1,95 i 1,97 metara. Propustila je visinu 1,99, a triput rušila letvicu na visini 2,01 metra. Završilo je na pripetavanju.

Natjecanje u Eberstadu je potrajalo dosta dugo. Nastupilo je 12 visašica pa je to bilo pravo malo finale jednog velikog natjecanja.

>> Blanka na mukama: ‘Nije dobro, ali trebaju mi natjecanja’

''Nedostajale su tek Di Martino i Čičerova pa da bude pravo finale svjetskog prvenstva'', istaknuo je Joško Vlašić, otac i trener Blanke Vlašić.

Blanka je prihvatila poziv na ovaj skakački miting bez obzira na tri negativne stvari - bolest, ozlijeđeno koljeno i rani termin natjecanja.

''Trebaju nam natjecanja pa smo prihvatili nastup premda je trenutno na 75 posto spremnosti. Rekla mi je da se doslovce tresla kod nekih skokova, a opet dva pokušaja na 2,01 bila su jako dobra'', istaknuo je Joško.

Sljedeći nastup Blanka ima 22. srpnja na mitingu Dijamantne lige u Monte Carlu.

Trećeg dana europskog prvenstvo do 23 godine, koje se održava u Ostravi, Mirko Mičuda nije se uspio kvalificirati u finale bacanja kladiva. Njegov najbolji hitac bio je 67,24 metra.

Lucija Cvitanović odradila je prve tri discipline sedmoboja. U bacanju kugle bila je četvrta u svojoj skupini sa hicem 11,74 metra. U utrci na 100 metara prepone, te u visu osvojila je peto mjesto u svojoj skupini. U visu je preskočila 1,69 metara, dok je 100 metara prepone otrčala za 15,03 sekundi. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider