Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Blanka novim trijumfom osvojila Dijamantnu ligu!

Miting prije kraja natjecanja Blanka Vlašić osigurala je ukupnu pobjedu u 'Dijamantnoj ligi' skoka u vis...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Do prvoga je mjesta europska i svjetska prvakinja u Londonu stigla uspješnim skokovima na svim visinama na kojima je i pokušavala svladati ljestvicu.

Mirna je i sigurna Blanka bila na 185, 191, a potom i na 194 centimetra što je i bila visina na kojoj su sve preostale konkurentice ispale iz natjecanja. Toliko daleko u natjecanju stigle su još samo Ruth Beitia i Ruskinja Irina Gordjejeva, a Španjolki je pripalo drugo mjesto zbog manjeg broja pokušaja na zaletištu.

Dodajmo da je Chaunte Howard-Love, jedina prijetnja Blankinoj ukupnoj pobjedi, ispala već u ranoj fazi natjecanja. Nakon što je svlada visinu od 185 cm, tri je puta neuspješna bila na 191...

Ne obazirući se na ostale nastavila je Vlašić svoju borbu s letvicom, te ju uspješno rješavala na 198 i 201 (iz druge) centimetar visine. Na 204 rušila je letvicu u sva tri pokušaja.

Bio je ovo šesti nastup hrvatske visašice u "Dijamantnoj ligi" i šesta pobjeda. Za njenu potvrdu Blanka će morati nastupiti još na mitingu u Bruxellesu krajem mjeseca.

IAAF Dijamantna liga (London), skok u vis, atletičarke:

1. Blanka Vlašić (Hrv) 2.01 m

2. Ruth Beitia (Špa) 1.91

3. Irina Gordjejeva (Rus) 1.91
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider