Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Hm... Kako bi to izgledalo?

Revolucija u svijetu rukometa: Bivši sudac nagovijestio veliku promjenu

Bivši sudac, a današnji rukometni dužnosnik, ima zanimljivu ideju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U rukometnim dvoranama mjesecima je vladala tišina, tek su se nedavno klubovi počeli pripremati za sezonu koja će početi za otprilike mjesec dana.

I dok čekamo na nove utakmice, daleko od samog parketa izrodila se jedna zanimljiva ideja koja bi se u neko dogledno vrijeme mogla i realizirati.

Naime, Gheorghe Bebetzos, bivši grčki sudac koji je danas član EHF-ove Komisije za rukomet na pijesku, otkrio je kako se na nedavnom simpoziciju Međunarodne rukometne federacije (IHF) razgovaralo o tome da se u rukomet uvede - treći sudac.

"Budućnost dolazi! Rukometne utakmice mogu imati tri suca umjesto dva", objavio je Bebetzos i pojasnio razloge zbog kojih on to podržava:

"Brzina igre je u porastu, povećava se broj akcija na terenu. Eksperimentalno uvođenje tri suca može nam pomoći da spoznamo koliko bi pogrešnih odluka bilo eliminirano. Navijači, igrači, treneri, dužnosnici, svi žele pronaći načine kako poboljšati ovaj sport. Ako takva promjena može poboljšati igru za sve strane, onda nikome to neće smetati. Jednostavna je činjenica da ako više očiju prati igru, igra će postati preciznija, jasnija, a puno veći broj potencijalno problematičnih situacija može se srezati u korijenu."

Ima smisla, zar ne?

Cijela borba i pobjeda Miočića protiv Cormiera

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider