Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Provjera forme

Zagrijavanje za obračun s Pogačarom: Vingegaard pobjedom otvorio novu sezonu

Nakon što je prva etapa u četvrtak otkazana zbog gustog snijega, u petak je zasjalo sunce na zapadu Španjolske pa je druga etapa odvezena u čitavoj dužini.

Jonas Vingegaard (Foto: Afp)

Prošlogodišnji pobjednik Tour de Francea Danac Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) pobjedom je započeo 2023. godinu, on je bio najbrži u drugoj etapi biciklističke utrke O Gran Camino u španjolskoj pokrajini Galiciji voženoj od Tuija do vrha uspona na Monte Tregu.

Nakon što je prva etapa u četvrtak otkazana zbog gustog snijega, u petak je zasjalo sunce na zapadu Španjolske pa je druga etapa odvezena u čitavoj dužini, a Vingegaard je ciljem prošao sa 21 sekundom prednosti ispred drugog Španjolca Rubena Guerreira (Movistar), odnosno 24 sekunde ispred trećeg još jednog Španjolca Iona Izagirrea.

Vingegaardu utrka u Galiciji služi kao provjera forme prije nastupa na jednotjednoj utrci Paris-Nice iz kalendara WorldToura, a na kojoj će od 5. do 12. ožujka odmjeriti snage sa svojim najvećim rivalom, pobjednikom Toura iz 2020. i 2021. te drugim s prošlogodišnje utrke Slovencem Tadejom Pogačarom.

Pogačar je već pokazao kako se nalazi u odličnoj formi na početku ove sezone, prošloga je tjedna slavio na utrci u Andaluziji.

O Gan Camino traje do nedjelje.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider