Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
čestitke!

Bebek, Zonjić i Sirotich najbolji hrvatski akademski sportaši

U svečanoj akademskoj atmosferi u Zagrebu, održan je UniSport Stars 2023, godišnja dodjela nagrada Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS).

Dodjela nagrada (Foto: Uni Sport)

Paraplivač i student na Tehničkom fakultetu u Rijeci Albert Sirotich najbolji je akademski sportaš s invaliditetom, dok su naslov najbolje akademske sportašice i sportaša ponijeli rukometašica Josipa Bebek i Hrvoje Zonjić iz futsala.

U svečanoj akademskoj atmosferi u Zagrebu, održan je UniSport Stars 2023, godišnja dodjela nagrada Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS).

Neven Zonjić je student Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a Josipa Bebek studentica Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Najbolji kolektiv u ženskoj konkurenciji je karate reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu, a najbolji kolektiv u muškoj konkurencij je futsal reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu.

Najbolji trener ili izbornik je Alen Jukić, izbornik futsal reprezentacije Sveučilišta u Zagrebu.

Uz članove akademske zajednice, svečanosti su prisustvovali uvaženi poput izaslanika predsjednika RH Željka Jovanovića, ministra obrazovanja i sporta Radovana Fuchsa, izaslanika predsjednika Hrvatskog Sabora Ante Bačića, predsjednik Rektorskog zbora i rektor Sveučilišta u Zagrebu Stjepan Lakušić i državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak.

“Izrazito smo ponosni i sretni što nastavljamo uspješnu tradiciju odlikovanja najuspješnijih studentica i studenata sportaša. Sveučilište je jedan od temeljnih čimbenika čitavog sportskog sustava, a samim time, jasna je i važnost te vrijednost svih postignuća koje su ostvarili natjecatelji u okviru akademske zajednice pa i šire. Veseli da je studentski sport iz godine u godinu sve brojniji, kao i da su osvojene medalje i postignuća jedan dodatan dio mozaika studentskih sportskih života“, istaknuo je Haris Pavletić, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider