Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ništa od Eura

Babić definitivno prekrižio kapetana Vorija!

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić neće računati na dugogodišnjeg kapetana Igora Vorija na predstojećem Euru u Poljskoj (15.-29. siječnja)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Donedovni kapetan hrvatske muške rukometne reprezentacije Igor Vori ne nalazi se ni na širem popisu od 28 igrača koji kandidiraju za nastup na Europskom prvenstvu u Poljskoj (15. - 31. siječnja 2016.), kojeg je u petak na konferenciji za medije u Zagrebu obznanio izbornik Željko Babić.

"Igor je puno dao za hrvatski rukomet i nakon dugo vremena ga neće biti na velikom natjecanju. Moramo profilirati zamjenu Igoru, a Europsko prvenstvo u Poljskoj je izvrsna prilika za to. Imamo mlade igrače koji nikada nisu imali tako važnu ulogu. Jednom se mora napraviti rez i dati prilika tim mladim ljudima, ako pričamo o budućnosti", argumentirao je izbornik Babić odluku o neuvrštavanju Vorija među kandidate.

Igor Vori je bio uključen u sve uspjehe hrvatske reprezentacije od osvajanja zlata na Svjetskom prvenstvu 2003. u Portugalu, a posljednji je nastup u hrvatskom dresu imao u lipnju ove godine u kvalifikacijama za EP u Poljskoj.

"S Igorom smo obavili razgovor. Ako baš bude trebalo i procijenimo da nam je Igor potreban, on će se vratiti. Jasno da to nisu lake i popularne odluke, međutim, moraju se donijeti. Nadam se da je toga svjestan i Igor", dodao je Babić.

S popisa od 28 imena, izbornik je izdvojio njih 18 koji će 26. prosinca započeti prvi dio priprema u Ivanić Gradu, a u drugoj fazi, nakon Nove godine, priključit će im se Domagoj Duvnjak, Marino Marić i Jakov Gojun. Za prvu fazu priprema pozvani su:

vratari Mirko Alilović (Veszprem), Ivan Pešić (Meškov Brest) i Filip Ivić (PPD Zagreb); krila Manuel Štrlek (Vive Tauron Kielce), Antonio Kovačević (PPD Zagreb), Ivan Čupić (Vive Tauron Kielce) i Zlatko Horvat (PPD Zagreb); kružni napadači Ilija Brozović (HSV Hamburg), Krešimir Kozina (SG Flensburg-Handewitt) i Tin Kontrec (PPD Zagreb); vanjski igrači Marko Kopljar (Barcelona), Luka Šebetić (PPD Zagreb), Mario Vuglač (Lekhwiya SC), Igor Karačić (Vardar), Luka Cindrić (Vardar), Domagoj Pavlović (PPD Zagreb), Marko Mamić (Dunkerque HB Grand Littoral) i Ivan Slišković (Veszprem).

Babić je istaknuo da je Tin Kontrec priključen kao zamjena za trenažni proces, dok se reprezentaciji ne priključi Marino Marić. Osim spomenutih igrača, na širem popisu su još vratari Mate Šunjić (Créteil Handball) i Ivan Stevanović (PPD Zagreb), krila Lovro Mihić (PPD Zagreb) i Jerko Matulić (Chambery) te vanjski igrači Šime Ivić (Celje Pivovarna Laško), Drago Vuković (Fuechse Berlin) i Sandro Obranović (PPD Zagreb), koji mogu biti priključeni pripremama, ako će se za to pokazati potreba, odnosno u slučaju neželjenih ozljeda.

Hrvatska je na Europskom prvenstvu u prvoj fazi natjecanja smještena u skupinu B, kojoj su domaćin Katowice, zajedno s Bjelorusijom (15.1.), Norveškom (17.1.) i Islandom (19.1.). U drugu fazu natjecanja plasirat će se tri najbolje reprezentacije i spojiti se u novu skupinu s tri najbolje momčadi grupe A u kojoj će se u prvom krugu natjecati Francuska, Poljska, Makedonija i Srbija.

Europsko prvenstvo u Poljskoj bit će prvo veliko natjecanje i za Željka Babića u izborničkoj ulozi.

"Kvalitetom je to natjecanje vjerojatno teže i od olimpijskog turnira. Bit će uspona i padova, kako kod igrača, tako i kod mene kao izbornika. No, to je natjecanje koje će pokazati i karakter igrača, što je po meni jedna od najvažnijih komponenti kad pričamo o kvaliteti. Vidjet će se tko je tko", rekao je Babić i još jednom argumentirao zašto je upravo ovo natjecanje izabrano za pomlađivanje reprezentacije:

"Na posljednja dva natjecanja nismo osvajali medalje, a nismo ni profilirali igrače. To nam je dalo za pravo da trebamo raditi određene promjene, jer bez promjena nema napretka."

Petak je bio važan dan za Hrvatski rukometni savez, jer je s mobilnim operaterom Tele2 potpisan novi sponzorski ugovor te produžena suradnja na još tri godine, čime je ova tvrtka zadržala status ekskluzivnog službenog sponzora HRS-a na području telefonije i mobilnih komunikacija.

Prva faza priprema:

1. Mirko Alilović – MVM Veszprem
2. Ivan Pešić – Meshkov Brest
3. Filip Ivić – PPD Zagreb
4. Manuel Štrlek – Vive Tauron Kielce
5. Antonio Kovačević – PPD Zagreb
6. Ivan Čupić – Vive Tauron Kielce
7. Zlatko Horvat – PPD Zagreb
8. Ilija Brozović – HSV Hamburg
9. Krešimir Kozina – SG Flensburg -Handewitt
10. Tin Kontrec – PPD Zagreb
11. Marko Kopljar - Barcelona
12. Luka Šebetić – PPD Zagreb
13. Mario Vuglač – Lekhwiya SC
14. Igor Karačić - Vardar
15. Luka Cindrić - Vardar
16. Domagoj Pavlović – PPD Zagreb
17. Marko Mamić - Dunkerque HB Grand Littoral
18. Ivan Slišković – MVM Veszprem

Domagoj Duvnjak, Marino Marić i Jakov Gojun priključit će se u drugoj fazi priprema.

Širi popis igrača koji imaju pravo nastupa na EP-u:

1. Mirko Alilović – MVM Veszprem
2. Mate Šunjić - Créteil Handball
3. Ivan Pešić – Meshkov Brest
4. Ivan Stevanović – PPD Zagreb
5. Filip Ivić – PPD Zagreb
6. Manuel Štrlek – Vive Tauron Kielce
7. Antonio Kovačević – PPD Zagreb
8. Lovro Mihić – PPD Zagreb
9. Ivan Čupić – Vive Tauron Kielce
10. Zlatko Horvat – PPD Zagreb
11. Jerko Matulić - Chambéry
12. Ilija Brozović – HSV Hamburg
13. Krešimir Kozina – SG Flensburg-Handewitt
14. Marino Marić – MT Melsungen
15. Tin Kontrec – PPD Zagreb
16. Marko Kopljar - Barcelona
17. Luka Šebetić – PPD Zagreb
18. Šime Ivić – Celje Pivovarna Laško
19. Mario Vuglač – Lekhwiya SC
20. Domagoj Duvnjak – THW Kiel
21. Igor Karačić - Vardar
22. Luka Cindrić - Vardar
23. Domagoj Pavlović – PPD Zagreb
24. Marko Mamić – Dunkerque HB Grand Littoral
25. Ivan Slišković – MVM Veszprem
26. Drago Vuković - Füchse Berlin
27. Jakov Gojun – Füchse Berlin
28. Sandro Obranović – PPD Zagreb

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati