Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
veliki skandal

Uhvaćen na djelu: Policija upala sportašu dok se dopingirao, video zgrozio javnost

Procurila je snimka bivšeg policijskog kadeta u trenutku uzimanja dopinga.

Max Hauke (Foto: Screenshot) (Foto: Screenshot)

Austrijska policija uhitila je u srijedu pet sportaša iz Austrije, Kazahstana i Estonije, koji su sudjelovali na Svjetskom prvenstvu u nordijskim disciplinama u Seefeldu, u raciji provedenoj u sklopu borbe protiv dopinga.

Jedan je od uhićenih Austrijanac Max Hauke, kojeg je policija uhvatila na djelu i snimila s iglom u ruci. Snimka je procurila i zgrozila austrijsku javnost te postala udarna sportska vijest u toj zemlji. Zanimljivo, Hauke je bio policijski kadet.

''Tome nema mjesta u sportu, ne mogu vjerovati da je to radio. Teško je opisati kako se osjećam kada sam saznao da mi je prijatelj varalica. Ne mrzim ga, ali u isto vrijeme ne želim ga vidjeti na natjecanju", rekao je njegov trening-partner Andrew Young.

Akcija širih razmjera provedena je istodobno i na tlu Njemačke, gdje je cilj racije bila "kriminalna organizacija" osumnjičena da već godinama prakticira krvni doping, objavila je austrijska policija.

Ukupno je uhićeno devet osoba, a u policijskoj se objavi ističe kako je mozak organizacije bio neimenovani sportski liječnik.

Još dvije neimenovane osobe uhićene su u Seefeldu, dok su dvije, među kojima je bio sportski liječnik, privedene u Njemačkoj.

Ova uhićenja kulminacija su istrage koja je trajala nekoliko mjeseci, pod sumnjom na "prijevare u profesionalnom sportu" te na "primjenu zabranjenih sredstava i metoda u svrhu dopinga".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider