Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Oni su rekorderi

Svjetska velesila u problemima tri dana prije Svjetskog prvenstva: "Mi trenutačno nemamo reprezentaciju"

Austrijska reprezentacija u skijaškim skokovima postala je žarište koronavirusa i upitno je hoće li Austrijanci imati predstavnika na Planici.

Reprezentacija Austrije u skijaškim skokovima (Foto: Afp)

Od 10. do 13. prosinca na Planici će se održati 26. Svjetsko prvenstvo u skijaškim letovima na kojem možda neće nastupiti austrijski skijaši skakači koji su u povijesti ovog natjecanja osvojili rekordnu 21 medalju.

Austrijska reprezentacija u skijaškim skokovima postala je žarište koronavirusa i upitno je hoće li Austrijanci imati predstavnika na Planici.

"U ovom trenutku nemamo reprezentaciju u skijaškim skokovima," kazao je sportski direktor Skijaškog saveza Austrije (OeSV) Mario Stecher.

Više nisu u karanteni, ali...

Prije dva tjedna glavni trener Andreas Widhoelzl, te skakači Stefan Kraft, Gregor Schlierenzauer, Michael Hayboeck i Philipp Aschenwald bili su pozitivni na koronavirus, a tijekom natjecanja Svjetskog kupa u Rusiji proteklog vikenda virus je utvrđen i kod Daniela Hubera, Jana Hoerla, Thomasa Lacknera i Manuela Fettnera.

Skijaški savez Austrije (OeSV) se sada nalazi pred velikim problemom, prvo kako iz Rusije, zbog strogih epidemioloških pravila, vratiti skače u Austriju, a potom kako sastaviti ekipu.

"Dio skakača više nije u karanteni, ali upitno je jesu li fizički spremni za nastup na svjetskom prvenstvu", dodao je Stecher.

Rekorderi po broju medalja

Austrija je na svjetskim prvenstvima u letovima osvojila 21 medalju pri čemu sedam zlata. Norvežani imaju 16 medalja, ali osam zlata.

Svjetsko prvenstvo u skijaškim skokovima na Planici održat će se bez prisutnosti gledatelja i u uvjetima balona jer će natjecatelji biti izolirani. Prijavljeno je 70 skijaša skakača iz ukupno 16 država.

Utorak i srijeda predviđeni su za testiranje skakaonice, u četvrtak se održavaju kvalifikacije, u petak i subotu su skokovi u natjecanju za pojedinačni plasman, a u nedjelju ekipno natjecanje.
 

Nastavi čitati

Nastavi čitati