Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Gdje su zlata?

Australci naručili istragu o poraznim nastupima svojih plivača

Dvoje neovisnih istražitelja, trenera Billa Sweetenhama i dvostruku olimpijsku pobjednicu Susie O'Neill, angažirao je Australski plivački savez (SA) da bi istražili uzroke podbačaja australskih natjecatelja na Olimpijskim igrama u Londonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Nije vrijeme za prozivanje krivaca. Gledamo na naš potez kao na priliku za uvođenje promjena potrebnih da bismo bili dostojni budućih izazova. Uvijek smo nakon velikih natjecanja radili analize, no sada su nam potrebne više nego ikad kako bismo podigli razinu naših plivača za predstojeće Igre Commonwealtha 2014. godine u Glasgowu te za Olimpijske igre 2016. godine u Rio de Janeiru'', rekao je predsjednik SA-a David Urquhart dodavši.

''Očekujemo neovisan izvještaj sa zaključcima koji će nam reći gdje smo pogriješili. Jasno je da su nam druge nacije visoko podigle letvicu. Moramo naći načina da se opet izdignemo'', zaključio je predsjednik.

Na Londonskim igrama osvojila je australska plivačka reprezentacija svega deset medalja od čega samo jednu zlatu. Za svjetsku plivačku velesilu, kakvom se Australci smatraju već 20 godina, može se govoriti o podbačaju.

U Pekingu prije četiri godine Australci su uzeli šest, a u Ateni prije osam godina ukupno sedam zlatnih plivačkih medalja.

Posljednji su put samo jedno olimpijsko zlato uzeli u Barceloni prije 20 godina, dok posljednji put niti jednu zlatnu medalju nisu osvojili u Montrealu 1976. Jedini njihov londonski trijumf donijela im je ženska štafeta 4x100 slobodno.(TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider