Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
SJAJNA EKIPA ZA PARIZ

Sjajni osječki blizanci se pridružili Sinkovićima i Damiru Martinu s olimpijskom vizom

Hrvatska je dobila još jednu veslačku posadu koja će nastupiti na Olimpijskim igrama

Patrik i Anton Lončarić (Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX)

Braća Anton i Patrik Lončarić osigurali su nastup na Olimpijskim igrama osvojivši peto mjesto u B finalu dvojca bez kormilara, na Svjetskom prvenstvu u Beogradu .

Osječka braća blizanci su u dramatičnim okolnostima izborili Pariz jer je olimpijsku vizu vadilo pet od šest čamaca u B finalu. Lončarići su cijelu utrku bili upravo posljednji, da bi u dramatičnom finišu za 16 stotinki sekunde prošli ciljem kao peti, ispred nesretnih Danaca.

Jaka veslačka ekipa za Pariz

Lončarićima će ovo biti prve Olimpijske igre, a u petak su svoje četvrte izborili Valent i Martin Sinković u dvojcu na pariće, te Damir Martin u samcu.

Anton i Patrik bili su u nekim kombinacijama za četverac bez kormilara, gdje bi veslali s braćom Sinković. Sinkovići bi u tom slučaju išli po olimpijsku medalju u četvrtoj različitoj disciplini, što nitko nikad u povijesti nije napravio, no do te suradnje na kraju nije došlo.

Sinkovići će tako u Parizu veslati u dvojcu na pariće, a Lončarići u dvojcu bez kormilara, dok Damir Martin nastavlja u samcu, u kojem je uzeo medalju u Rio te u Tokiju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider