Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Spasila ju trenerica

Drama na Svjetskom prvenstvu: Plivačica ostala bez svijesti i potonula na dno bazena

Američka plivačica Anita Alvarez izgubila je svijest na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Galerija Anita Alvarez Anita Alvarez Anita Alvarez +1 Anita Alvarez

Umalo se dogodila tragedija na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. Dok je izvodila vježbu u umjetničkom plivanju, američka predstavnica Anita Alvarez izgubila je svijest i zamalo potonula na dno bazena.

Srećom, njezina trenerica Andrea Fuentes brzo je reagirala, skočila u bazen i izvukla Alvarez iz bazena. Odmah je reagirala liječnička služba, a nakon nekoliko trenutaka američka plivačica došla je svijesti.

Iako se osjeća jako dobro, prema riječima njezine trenerice, Amerikanci ne žele ništa prepustiti slučaju. Alvarez će sljedećih nekoliko dana provesti na pretragama u bolnici kako bi se utvrdio razlog nesvjestice.

"Osjeća se jako dobro. Skočila sam u vodu jer sam vidjela da nema spasioca niti bilo koga drugog. Bila sam malo uplašena jer nije disala", rekla je trenerica Fuentes za španjolsku Marcu.

Alvarez već drugi put izgubila svijest

Četverostruka osvajačica olimpijske medalje Fuentes objasnila je da je njezina plivačica izgubila svijest zbog napora za vrijeme nastupa.

"Samo je imala vodu u plućima. Jednom kada je počela disati, sve je bilo u redu", dodala je, kazavši kako će se Alvarez u četvrtak odmarati, a u petak bi trebala nastupiti u ekipnom natjecanju ako joj to liječnici dopuste.

Ovo je već drugi put da je Alvarez izgubila svijest u bazenu, na predolimpijskom turniru u Barceloni 2021. godine doživjela je sličnu epizodu, a i tada ju je spasila njezina trenerica.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider