Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
povratak nakon 7 godina

Šesterostruka olimpijska pobjednica stiže u Zagreb na Hanžekovićev memorijal

Jedna od najboljih sprinterica svijeta dolazi u Zagreb na Hanžekovićev memorijal.

Allyson Felix (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Šesterostruka olimpijska pobjednica i 11-rostruka svjetska prvakinja, američka sprinterica Allyson Felix (33) za svoj je povratak na atletske mitinge nakon poroda izabrala upravo Hanžekovićev memorijal u Zagrebu te će 3. rujna na stadionu Mladosti uz Savu trčati u utrci na 400 metara, objavili su organizatori.

Felix, koja je tijekom dosadašnje karijere osvojila ukupno devet olimpijskih i 16 svjetskih medalja, u studenom je prošle godine rodila djevojčicu, te je dosada ove godine nastupila tek na američkom prvenstvu u Des Moinesu na 400 metara gdje je pokazala ozbiljan povratak u formu.

Ovogodišnji Hanžek bit će natjecateljski početak njenog puta prema nastupu na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine, a to bi trebale biti njezine pete Igre.

Uz Felix, novi tartan na Savi iskušat će i aktualna svjetska doprvakinja na 400 metara Salwa Eid Nasser, a na iznimno jakoj startnoj listi još su i Amerikanka Phyllis Francis, Ruskinja Aljona Mamina te Slovenka Anita Horvat.

Allyson Felix je na Hanžekovićevom memorijalu trčala i 2012. godine te s vremenom 22.35 sekundi drži rekord mitinga na 200 metara. Te je godine na OI u Londonu osvojila tri zlata, na 200m te u štafetama na 4x100m i 4x400m.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider