Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Šteta!

Hrvatska izgubila od susjeda u Parizu: Slovenci sve preokrenuli u drugom poluvremenu

Hrvatska je upisala poraz od Slovenije u drugom susretu rukometnog turnira na Olimpijskim igrama u Parizu.

Galerija Slovenija - Hrvatska Slovenija - Hrvatska Slovenija - Hrvatska +1 Hrvatska rukometna reprezentacija

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine A na Olimpijskim igrama u Parizu izgubila od Slovenije s 29:31 (13:13).

Mario Šoštarić, Zvonimir Srna i Ivan Martinović zabili su po pet golova za Hrvatsku, dok su Sloveniju predvodili Blaž Janc i Aleks Vlah s po osam pogodaka.

Hrvatska je obrambeno sjajno otvorila utakmicu, pokretljivom obranom 6-0 zatvarala je sve prolaze prema vratima, dok je Kuzmanović lako kupio udarce Slovenaca s distance. Naš je vratar u 4. minuti čak obranio i sedmerac Bombača, pa je Slovenija prvi pogodak postigla tek nakon 7 minuta i 25 sekundi igre. U tom početnom razdoblju Hrvatsku su napadački vodili vanjski igrači Tin Lučin i Ivan Martinović.

Hrvatska sjajno otvorila utakmicu

Nakon 11 minuta bilo je 5:1 za Hrvatsku, a onda je slovenski izbornik Uroš Zorman pozvao minutu odmora nakon koje je u igru uveo novog srednjeg vanjskog Aleksa Vlaha koji je povezao slovenske redove u napadu.

Hrvatska je četiri gola prednosti držala do rezultata 9:5, a onda je došlo do promjene na slovenskim vratima, umjesto Ferlina na gol je stao Lesjak koji je do kraja prvog poluvremena obranio pet od devet pokušaja hrvatskih igrača pa se Slovenija postupno približavala.

Dodatne probleme Hrvatsku su zadesile četiri i pol minute prije odlaska na odmor kada su istovremeno isključeni Šipić i Načinović, prvi zbog prekršaja, a drugi zbog pogrešne izmjene kod rezultata 12:10. Slovenija je te dvije minute iskoristila za smanjenje na 12:11 te u posljednjoj minuti u run and gun igri zabila dva gola i poravnala na 13:13.

Slovenci sve preokrenuli u drugom dijelu

U prvom napadu u drugom poluvremenu Janc je zabio za prvo vodstvo Slovenije na utakmici, Hrvatska je uzvratila serijom 4:1 kojom je ponovno preuzela kontrolu rezultata, ali onda je opet ostala u kratkom razdoblju bez dva igrača zbog isključenja Šoštarića i Načinovića pa je Slovenija stigla do poravnanja na 19:19 20 minuta prije kraja.

Golom Lučina Hrvatska je povela s 21:20, nakon čega je Kuzmanović upisao novu obranu, a onda je Lučin požurio i pokušao preko čitavog terena pogoditi prazna vrata. U tome nije uspio i uslijedila je brutalna kazna.

U razdoblju od 44. do 50. minute Slovenija je napravila ključnu seriju 5:0 kojom je stigla do prednosti od 25:21 10 minuta prije kraja. Hrvatska obrana u tom razdoblju nije imala rješenja za brze slovenske bekove Janca i Vlaha, koji su je s lakoćom probijali, dok je slovenska vrata zaključao Ferlin, koji se vratio umjesto Lesjaka.

Ipak, golovima Šoštarića i Šipića Hrvatska je smanjila na 25:23 i kod tog je rezultata Šoštarić išao u protunapad, ali je promašio zicer za potpuno približavanje sedam minuta prije kraja. Nakon toga Slovenija se opet odlijepila na četiri gola razlike da bi Srna s dva gola u zadnjoj minuti samo ublažio poraz.

Nakon dva odigrana susreta i Hrvatska i Slovenija imaju po dva boda.

Hrvatska će u 3. kolu rukometnog turnira u srijedu od 11 sati igrati protiv Njemačke, koja nakon prva dva kola ima maksimalna četiri boda.

Njemačka - Japan Nijemci uhvatili formu uoči okršaja s Hrvatskom: Poslije Šveda sredili i Japance divider

Švedski rukometaši Protivnik hrvatskih rukometaša u problemima: Neočekivano izgubili, a sad ostali i bez važnog aduta divider

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook
Teška večer za Modre na Allianz Areni. ⚽🔵

📸: Ronald Gorsic/CROPIX