Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Potencijalni i realni problem

100 dana do Olimpijskih igara: Dvije stvari muče organizatore

Čeka nas 17 dana natjecanja za najveću moguću čast u sportu - naslov olimpijskih pobjednika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Olimpijski plamen je u srijedu, 100 dana od otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pyeonchangu, stigao u Južnu Koreju.

Osvajačica zlatne medalje u klizanju Kim Yu-Na i južnokorejski ministar sporta prenijeli su baklju iz zrakoplova do zračne luke Incheon.

"Danas je važan i simboličan dan rada i strasti koje smo posvetili organizaciji jednog od najvećih sportskih događaja ikada organiziranih u našoj zemlji", izjavio je predsjednik organizacijskog odbora Lee Hee-Beom.

Strah od Sjeverne Koreje

ZOI, koje će se održavati od 9. do 25. veljače, u sjeni su napetosti na korejskom poluotoku gdje Sjeverna Koreja u zadnje vrijeme demonstrira svoju nuklearnu moć. Pyeongchang se nalazi samo 80 kilometara od granice između dvije Koreje.

Oko 7.500 osoba izabrano je da nosi olimpijski plamen na putu dugom 2.018 km preko cijele Južne Koreje. Put će započeti 13-godišnja klizačica You Young koja neće sudjelovati na Igrama zbog svoje dobi.

Loša prodaja ulaznica

Točno 100 dana prije početka Igara zabrinjava činjenica da je prodano svega 180.000 ulaznica od ukupno 1.180.000 koliko ih je pušteno u prodaju. Od 180.000 ulaznica Južnokorenaci su ih kupili 160.000 dok ostatak otpada na ostatak svijeta.

Najbolje su se prodavale ulaznice za finale hokeja na ledu i sportova koji su popularni u Južnoj Koreji poput umjetničkog klizanja i brzog klizanja. Međutim, prodaja je bila slaba za manje popularne sportove poput sanjkanja ili skijaškog trčanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider