Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
najviše nakon 2006.

Zimske olimpijske igre u Pjongčangu: Hrvatska ima 20 predstavnika

Hrvatsku će u Južnoj Koreji predstavljati brojna delegacija predvođena alpskim skijašicama i skijašima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na XXIII. Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu (9. - 25. veljače 2018.) Hrvatsku će predstavljati 20 olimpijaca i olimpijki u četiri sporta. To je nakon Torina 2006. godine, najveći broj hrvatskih sportašica i sportaša na jednim ZOI.

Očekivano, alpsko skijanje je s deset olimpijaca i olimpijki najzastupljeniji sport, ali brojni su i predstavnici nordijske inačice skijanja.

Struka HSS-a procijenila je da izvorni biatlonac Krešimir Crnković zaslužuje preostalu (četvrtu) olimpijsku vizu iz srodnog mu sporta - skijaškog trčanja. Jednako tako i trener bobista Ivan Šola definirao je kadar za ZOI, pa su sigurni članovi bob dvosjeda Dražen Silić i Benedikt Nikpalj.

Oni će biti okosnica i četverosjeda, u kojem će im se pridružiti Mate Mezulić i Antonio Zelić. Umjesto ozlijeđenog Martina Marića, Šola je kao pričuvnog člana boba angažirao iskusnog Đulijana Koludru, s kojim je u posadi iz 2002. i započeo priču o hrvatskom olimpijskom bobu. Nastupat će i prva hrvatska sanjkašica u povijesti ZOI Daria Obratov.

Službeni ispraćaj hrvatskih olimpijaca na ZOI u Pjongčang bit će upriličen u utorak, 30. siječnja 2018. godine u 20 sati u zagrebačkom hotelu Westin.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider