Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Situacija pod kontrolom

Sukno otkrio očekuje li probleme u nastavku karijere: "Ja sam tako rođen"

Hrvatski reprezentativac i jedan od najboljih vaterpolista na svijetu Sandro Sukno morat će pauzirati neko vrijeme zbog problema sa srcem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sandro Sukno u sljedećih mjesec do dva dana neće raditi ono što najbolje zna. Pauza od treninga naređena mu je zato što je uobičajeni pregled uoči početka sezone pokazao da naša vaterpolska zvijezda ima problema sa srcem. No, Sandro nije zabrinut.

"Ja sam tako rođen, tako da mislim da je to čisto da možemo nazirati srce kako ide dalje i ako bi sve ostalo u normalnim gabaritima, da ne bi trebalo biti problema za daljnju karijeru", kaže Sukno u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Važno je to da se Sandrovu situaciju kontrolira najbolji talijanski stručnjak Paolo Zeppili, specijaliziran baš za probleme sportaša.

"Baš zato smo uspjeli doći do tog najvećeg stručnjaka jer ima najviše iskustva za sportaše. Mi sportaši malo iskačemo iz nekih brojki za normalne ljude, tako da se ništa ne bojim, trebalo bi bit sve u redu. Zdravlje je najbitnije, a onda sve ostalo. Moramo biti pametni da bude sve u redu i pod kontrolom te da se kasnije mogu pomalo priključivati treninzima i povećavati opterećenja."

Vijest o neočekivanim problemima za kapetana reprezentacije, jasno neugodno je iznenadila i izbornika Ivicu Tucka.

"Mi imamo 14. studenog utakmicu Svjetske lige. Ja sam se već ranije dogovorio sa Sandrom da ću ga odmoriti od tih nekakvih natjecanja koja nisu bitna toliko koliko je Europsko prvenstvo sljedeće godine. I Sandra i neke starije igrače, tako da je to najmanji problem u ovome trenutku. Ono što je najbitnije da se Sandro izlijeći, da sve prođe u najboljem redu. Radi se o vrhunskom sportašu, kapetanu naše reprezentacije i u ovom trenutku sigurno jednom od, ako ne i najboljem svjetskom igraču. Ja mu želim što brži oporavak i siguran sam da će se Sandro vratiti još jači nego što je bio do sada", kaže Tucak.

A istom sretnom raspletu ove neželjene situacije, nadamo se i mi, kao i svi navijači naših Barakuda.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider