Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Svaka čast!

Povijesni rezultat: Sin poznatog hrvatskog političara oduševio, jedan podatak govori za sebe!

O značaju ovog rezultata govori činjenica kako u Hrvatskoj nitko nije plivao ispod 47 sekundi nakon što su zabranjeni dugi kostimi 2010. godine. Posljednjem je to u kostimu uspjelo u kostimu Duji Draganji.

Galerija Nikola Miljenić Nikola Miljenić Nikola Miljenić

Iz plivačkog kluba Medveščak pohvalili su se fantastičnim postignućem njihovog Nikole Miljenića.

Mladić koji je na dobrom putu da jednog dana bude poznatiji od još uvijek poznatijeg oca (Nikola je sin Orsata Miljenića, predstojnika Ureda predsjednika Republike Hrvatske i nekadašnjeg ministra pravosuđa), na posljednjem je međunarodnom natjecanju na 100 metara slobodno otplivao 46:77 što je najbolji rezultat u povijesti Hrvatske otplivan bez kostima.

Nikola Miljenić u novu je sezonu uplivao ne samo optimističan i u odličnoj formi, nego i sa sjajnim rezultatima kojima namjerava zauzeti svoje mjesto među velikanima hrvatskog sporta.

Nakon Svjetskog prvenstva u japanskoj Fukuoki na kojem je u kolovozu nastupao svega nekoliko dana nakon operativnog zahvata, 25-godišnji Miljenić nastupao je na Svjetskom kupu u Berlinu i Ateni, zatim na Jadran Grand Prix-u gdje je zahvaljujući tri najbolja rezultata završio na 2. mjestu u poretku po ukupnim bodovima. Najznačajniji rezultat ostvario je na posljednjem 51. Međunarodnom plivačkom mitingu Mladost 2023, gdje je rezultatom na 100 m slobodno u otvorenoj kategoriji ostvario najvrjedniji rezultat mitinga, dok je bio prvi i po najvrjednijem zbroju rezultata – na 100 i na 50 m slobodno.

Nijedan Hrvat nije plivao ispod 47 sekundi nakon zabrane dugih kostima

Na 100 m slobodno Miljenić je otplivao 46:77, čime je ostvario rekord mitinga, svoje najbolje vrijeme te četvrto vrijeme trenutno u Europi (prema swimrankingsu). O značaju ovog rezultata govori činjenica kako u Hrvatskoj nitko nije plivao ispod 47 sekundi nakon što su zabranjeni dugi kostimi 2010. godine. Posljednjem je to u kostimu uspjelo u kostimu Duji Draganji.

U drugoj disciplini, na 50 m slobodno Miljenić je također odradio vrhunski u rezultat - 21:51, što je 5. najbolje vrijeme u povijesti Hrvatske te trenutno 11. vrijeme u Europi.
Miljenić se trenutno nalazi na pripremama u Puli, nakon kojih ga u prosincu čeka Europsko prvenstvo u Bukureštu, Međunarodni miting na velikom bazenu u Gyoru, Državno prvenstvo u Rijeci te u novoj 2024. godini i Svjetsko prvenstvo u Dohi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider