Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Doigravanja za prvaka

Medveščaku pobjeda u produžetku u Linzu

Hokejaši Medveščaka pogotkom Finca Mikke Lehtonena u 5. minuti produžetka pobijedili su u Linzu domaće Black Wingse sa 4-3.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hokejaši Medveščaka pogotkom Finca Mikke Lehtonena u 5. minuti produžetka pobijedili su u Linzu domaće Black Wingse sa 4-3 (0-2, 1-2, 0-1, 0-1) u prvoj utakmici četvrtfinale serije doigravanja za prvaka EBELA-a, a već u nedjelju će pred svojim navijačima imati priliku doći i do druge od četiri pobjede potrebne za plasman u polufinale.

Linz je nakon prve trećine imao prednost od dva pogotka zahvaljujući golovima Joela Brode (8) i Briana Leblera (14).

Finac Mikko Lehtonen najavio je Medveščakov povratak pogotkom u 24. minuti za 1-2. Joel Broda je svojim drugim pogotkom u 29. minuti ponovno donio dva gola prednosti domaćoj momčadi. U 35. minuti Amerikanac Garrett Noonan snažnim i preciznim udarcem svladao je nekadašnjeg Medveščakova vratara Michaela Ouzasa i ponovno zagrebačku momčad doveo na samo gol zaostatka.

Jedini pogodak u posljednjoj trećini osnovnog dijela utakmice pao je već nakon 40 sekundi igre, a postigao ga je Čeh Tomaš Kudelka. Medveščak je u posljednjoj trećini dvaput imao situacije s igračem više na ledu, ali igrači Douga Bradleyja nisu uspjeli iskoristiti brojčanu prednost za novi pogodak. No, treba reći i da je 'medvjede' u više navrata svojim obranama spašavao vratar Kevin Carr, a jednom su vadili pločicu i s gol-crte.

Odluka o pobjedniku pala je nakon četiri minute i 55 sekundi u produžetku, kada je Finac Mikko Lehtonen sjajnim bekhendom poslao pločicu pokraj Michaela Ouzasa i svojim drugim pogotkom postao junakom Medveščaka. No, svakako valja izdvojiti i trostrukog asistenta Morleyja te vratara Kevina Carra koji je zaustavio 39 od 42 udarca domaćih hokejaša.

Druga utakmica četvrtfinalne serije na četiri pobjede bit će odigrana u nedjelju, 11. ožujka, u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova, a početak je u 17.30 sati.

Rezultati prvih utakmica četvrtfinala EBEL-a

Black Wings Linz - Medveščak 3-4 (produžetak)

Vienna Capitals - Innsbruck 4-1

KAC Klagenfurt - Bolzano 1-3

RB Salzburg - Dornbirn 3-2 (produžetak)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider