Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Olimpijske igre

Hrvatski olimpijci spremni su za Tokio: Dugo nismo imali manje predstavnika, ali očekivanja su velika

Hrvatski olimpijci spremni su za igre u Tokiju. Iako imamo najmanje predstavnika još od igara u Barceloni 1992., mnogi od njih u Tokio idu kao veliki kandidati za medalju.

Posljednji potpisi, autogrami i fotografije na hrvatskom tlu. Hrvatska olimpijska delegacija putuje u Tokio, a mnogi među njima su prvaci Europe i svijeta.

Shodno tome, očekivanja su velika.

"Uopće ne osjećam pritisak. Ja sam svjetska prvakinja, rekla sam ako u životu ne osvojim niti jednu borbu, opet sam napravila veliki rezultat. Naravno, motiv je velik, ne želim stati samo na svjetskoj medalji. Ne želim ništa obećavati, ali dat ću sve od sebe", rekla je Barbara Matić.

Naravno, ponajveći muški favoriti za zlato su braća Valent i Martin Sinković. Priznaju da imaju ponekad dojam da se njihove zlatne medalje uzimaju zdravo za gotovo.

"Na to smo se već navikli. Uvijek smo favoriti za nešto, tako da nam to nije nešto novo. Znamo već godinama što treba napraviti da bismo osvojili te medalje, nije to da ćemo se samo pojaviti na aerodromu, pa će oni nama uručiti medalje. Svaka utrka je nova utrka", kaže Valent Sinković.

Najmanje sportaša od Barcelone

Hrvatska će u Tokiju imati 59 sportaša u 16 sportova, najmanje od Olimpijskih igara u Barceloni 1992. godine.

"Na prvi pogled mala, ali vidjeli ste izuzetno kvalitetna ekipa. Ako okolnosti budu takve da mogu izdržati pritisak, onda se svi zajedno možemo nadati lijepim vijestim iz Tokija", smatra Zlatko Mateša.

gol expired Potez očajnika: Englezi traže ponavljanje utakmice zbog jednog detalja divider

Hrvatsko jedrenje imat će standardno jake adute. U Riju su hrvatski jedriličari osvojili dvije medalje. Šime Fantela je osvojio zlato sa Igorom Marenićem, a sada u lov na novu medalju kreće s bratom Mihovilom Fantelom.

Sinkovići imaju samo jednu želju

"U Tokiju će doslovno biti hotel, hotelska soba, natjecanje i nazad. Tako će biti dvadeset dana i onda prvim avionom idemo doma. Ja nisam bio niti na jednim Olimpijskim igrama do sada, tako da ne znam kako je to bilo prije. Ovo će meni biti normalno", kaže Mihovil Fantela.

Međutim, onima koji su već iskusili igre imaju samo jednu želju.

"Samo da smo zdravi, da ovih sljedećih 25, 26 testova budemo negativni i da odveslamo dobro", zaključio je Martin Sinković.

Dragi olimpijci, želimo vam što više negativnih testova i pozitivnih vijesti sa sportskih borilišta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider