Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Blizu rekordnog broja medalja"

Zlatko Mateša javio se iz Tokija: "Nema veselja, nema publike, ali naši sportaši su me oduševili"

Razgovarali smo s predsjednikom HOO-a Zlatkom Matešom o broju medalja i organizaciji Olimpijskih igara u Tokiju.

Bio je ovo još jedan sjajan dan na Olimpijskim igrama u Tokiju za Hrvatsku, a tim povodom razgovorali smo s predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatkom Matešom.

Prošlo je sedam dana otkako su započele Olimpijske igre, a Hrvatska ima već šest medalja.

"Ma kako ne bi bili zadovoljni. Kada pogledam poredak država po broju osvojenih medalja, Hrvatska je trenutno na 16. mjestu ispred velikih zemalja. Ne da sam zadovoljan, nego sam oduševljen svime što su naši sportaši do sada postigli", rekao je Mateša.

Hrvatska na ovim Igrama ima najmanje sportaša od Barcelone 1992. godine, a sada se nameće pitanje mogu li naši sportaši nadmašiti rekordnih deset medalja s prošlih Igara.

"Ne znam hoćemo li prebaciti taj broj, ali mislim da ćemo biti blizu. Imamo još našu najveću zvijezdu Sandru Perković koja tek počinje sa svojim nastupom, imamo Kvesića u karateu koji je svjetska klasa, Stipanović je još u igri za medalju. Puno toga nas čeka u idućem tjednu i mislim da se s pravom možemo nadati lijepim vijestima", kazao je Mateša pa dodao da je teško reći hoćemo li prebaciti rekordnu brojku, ali iznenađenja su moguća.

Zbog strogih epidemioloških mjera, cijela priredba izgleda poprilično otužno.

"Da, nema one uobičajene atmosfere, nema veselja, nema publika. Nema ljudi ni u gradu, ni po čemu vi ne možete vidjeti da se tu održavaju Olimpijske igre. Nema tog osjećaja, ali sigurno da to diktira unutarnje stanje u Japanu, ali je potpuno drugačije od one atmosfere koju bi čovjek očekivao na Igrama", zaključio je Mateša.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider