Olimpijske igre 2021
SPORTOVI
Olimpijske igre 2021
ŠTETA

Hrvatska džudašica Ivana Maranić poražena na startu Olimpijskih igara

Zagrepčanka se na Olimpijske igre plasirala u zadnji trenutak zahvaljujući bodovima na rang-listi Međunarodnog džudaškog saveza.

Ivana Šutalo i Ivana Maranić (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL)

Hrvatska džudašica Ivana Maranić poražena je u dvoboju 1. kola kategorije do 78 kilograma Olimpijskih igara od Litvanke Sandre Jablonskyte.

Maranić (29) zapela je već na prvoj prepreci olimpijskog turnira u kultnoj dvorani Nippon Budokai, koja se nalazi na posebnom mjestu, uz Carsku palaču u središtu Tokija.

Zagrepčanka se na Olimpijske ige plasirala u zadnji trenutak, zahvaljujući bodovima na rang-listi Međunarodnog džudaškog saveza.

"Jednostavno nisam mogla naći rješenje za Litvanku. Ona se povlačila stalno, bila mi je daleko i nisam je mogla kontrolirati. Šteta. Lijepo je bilo biti tu među svim ovim sportašima, ovo je ipak poseban osjećaj. Zahvaljujem na podršci iz kluba i nadam se da će netko od njih imati priliku doživjeti ovo što sam je doživjela", izjavila je Ivana, članica Judo kluba Panda.

Ovime je završio povijesni, prvi nastup hrvatskih džudašica na Olimpijskim igrama, a najdalje je stigla Barbara Matić, koja je poražena u borbi za broncu. Karla Prodan izgubila je u 2. kolu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider