Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo za naše olimpijce

Sjajan rezultat: Samo jedna susjedna država je ispred Hrvatske po broju osvojenih medalja u Tokiju

Hrvatski sportaši osvojili su ukupno šest medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski sportaši imali su još jedan uspješan dan na Olimpijskim igrama u Tokiju. 

Prvo je hrvatski veslač Damir Martin na izvanredan način osvojio brončanu medalju, a onda smo gledali svehrvatsko finale teniskog turnira u kojem su Nikola Mektić i Mate Pavić stigli do zlatne, a Ivan Dodig i Marin Čilić do srebrne medalje.

Tako je Hrvatska stigla do šeste olimpijske medalje u Tokiju, što nas svrstava na 16. mjesto ukupnog poretka. Po broju osvojenih medalja, na prvom mjestu je SAD (41), na drugom Kina (40), a na trećem Rusija (34).

U usporedbi sa susjednim državama, Mađarska je na 19. mjestu, Slovenija i Srbija na 20., dok su Crna Gora i BiH još uvijek bez osvojene medalje. Ispred Hrvatske je samo Italija koja je na sedmom mjestu ukupnog poretka.

gol expired Splićani priredili vatreni doček za Mateu Jelić i Tonija Kanaeta: Pjesma, bakljada i suze radosnice divider

Po broju osvojenih zlatnih medalja, ispred Hrvatske je tek sedam država, a to su: Kina, Japan, SAD, Rusija, Australija, Velika Britanija i Južna Koreja.

Od šest medalja, tri su zlatnog sjaja, a osvojili su ih braća Martin i Valent Sinković, tekvondašica Matea Jelić i teniski par Mektić/Pavić, dok je srebrnu medalju osvojio teniski par Dodig/Čilić.

Dvije brončane medalje osvojili su tekvondaš Toni Kanaet i veslač Damir Martin.

Naravno, Hrvatska ima još nekoliko kandidata za olimpijsku medalju, tako da željno iščekujemo nastavak Igara i pomicanje za koje mjesto više na ljestvici.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider