Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Ostali sportovi
svaka čast

Hrvatska blizu osme medalje u Tokiju: Ivan Huklek u polufinalu hrvanja

Ivan je nakraju borbe uputio pogled prema gore i poljubac, čime je odao počast svojoj sestrici Marti (11), koja je preminula ovog proljeća.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvač Ivan Huklek pobijedio je u četvrtfinalu kategorije do 87 kilograma grčko-rimskim stilom na Olimpijskim igrama u Tokiju Uzbekistanca Rustama Asakalova na bodove 4:1.

Huklek je time dostigao reprezentativnog kolegu Božu Starčevića, koji također ima najveći uspjeh hrvatskog hrvanja plasmanom u polufinale olimpijskog turnira. Starčević u Riju nije došao do medalje, a Huklek će imati dvije šanse za odličje u Tokiju.

Nakon što je u osmini finala ostvario premijernu olimpijsku pobjedu protiv američkog marinca Johna Waltera Stefanowitza na bodove 5:3, u četvrtfinalu je izdominirao Uzbekistanca Asakalova, brončanog sa SP-a 2016.

"Prva borba protiv Amerikanca bila je teška jer je bila prva borba. Protiv Uzbekistanca sam osjetio da sam nadmoćniji, realizirao sam tu nadmoć i zasluženo pobijedio. S njim sam se borio u Poljskoj prije dva-tri mjeseca i izgubio, ali htio sam baš njega u Tokiju. Ja i trener složili smo odličnu taktiku protiv Uzbekistanca", izjavio je dvadesetčetverogodišnji Sesvećanin, kojeg u borbi za finale čeka Ukrajinac Zhan Belenjuk.

Belenjuk je tamnoputi, 30-godišnii Ukrajinac i veliki favorit za zlato jer je dvostruki svjetski prvak i vlasnik olimpijske medalje iz Rija.

"Borio sam se s njim već dvaput. To je borac koji samo čeka borbu u parteru, a ja sam bolji u stojci, tako da će biti zanimljivo i napeto."

Ivan je na kraju borbe uputio pogled prema gore i poljubac, čime je odao počast svojoj sestrici Marti (11), koja je preminula ovog proljeća, samo koji dan uoči Ivanovih kvalifikacija za Olimpijske igre.

Polufinale je na rasporedu oko podneva po hrvatskome vremenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider