Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jeste li za njih znali?

Zvone Boban u ime FIFA-e najavio promjenu triju (manjih) pravila u nogometu

Tri manje promjene moguće su u skorašnjoj budućnosti.

Zvonimir Boban (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U mlađim kategorijama uskoro će krenuti testiranja triju novih nogometnih pravila. Neće to biti nikakve revolucionarne promjene u najpopularnijem sportu na svijetu, a o čemu se radi, objasnio je Zvonimir Boban, piše Sport Bild.

Sudac bi uskoro mogao dobiti dozvolu da žutim kartonom upozori trenere na klupi. Sada ih je mogao samo poslati van terena.

''Trenutno se treneri mogu samo poslati na tribine. Žuti karton bio bi znak da trener mora smanjiti doživljaj ili će biti isključen'', prenosi Bild Bobanove riječi.

Drugo se pravilo odnosi na izvođenje lopte vratara s peterca.

''Vratar više ne bi morao loptu izvesti igraču izvan 16-erca. Kada te protivnik pritisne, igrač će moći primiti loptu unutar golmanskog prostora. Suparnik u tom slučaju neće moći pratiti protivnika u taj prostor sve dok ovaj ne dodirne loptu'', kaže Boban.

Treće probno pravilo vezano je za izmjenu. Igrači prilikom izlaska nekad kradu vrijeme, a sada će ih sudac moći poslati van kod najbliže aut-linije kako ne bi otezali s izlaskom kod centra igrališta.

Također, predsjednik njemačkog nogometnog saveza Reinhard Grindel potvrdio je kako će se za Svjetsko prvenstvo 2018. uvesti određene linije na terenu prilikom korištenja videotehnologije, odnosno VAR-a. Tako će biti lakše odrediti sucu je li bilo zaleđe ili ne. Dodao je i kako će situacije prilikom zaleđa pratiti dvije specijalne kamere.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider