Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
komemoracija u Sarajevu

Boban došao odati počast legendarnom Osimu i prenio izraze sućuti od Čeferina i Wengera

Zvonimir Boban bio je među brojnim nogometnim legendama koje su se došle pokloniti Ivici Osimu na komemoraciji u Sarajevu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bosna i Hercegovina, ali i ostatak nogometne regije oprašta se od velikana Ivice Osima, u prostorijama Narodnog pozorišta u Sarajevu održana je komemoracija povodom njegove smrti, a na oproštaj od legende stigli su mnogi sportski djelatnici, bivši i sadašnji nogometaši, obitelj, prijatelji…

Na komemoraciji su bili Osimovi bivši igrači Dragan Stojković, Mehmed Baždarević, Faruk Hadžibegić, Srečko Katanec, Safet Sušić te brojne legende  nogometa u bivšoj državi Dušan Bajević, Nenad Bjeković, Baka Slišković i Zvonimir Boban.

Oproštaj za Osima Pogledajte veličanstven oproštaj navijača Sturma od legendarnog trenera: Ivica Osim za vječnost… divider

Između ostalih stigao je i tehnički direktor reprezentacije Japana Yasuharu Sorimachi, a među istaknutim prisutnima bili su i prvi čovjek NS BiH Vico Zeljković, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, Bakir Izetbegović te mnogi drugi.

Bio je i ostao čovjek od raje

"Bio je sjajan igrač, veliki trener, ali je prije svega bio iznimno dobar čovjek, bio je naš čovjek. Ostao je čovjek raje. U svojoj poemi. Jedinstven. Ostao je takav, smiren. Vjerujem da niko od nas nije siguran da li ćemo se sresti negdje gore. Svi imamo odgovornost da njegov nauk i poruka žive i dalje", započeo je Zvonimir Boban u svom emotivnom obraćanju Osimu:

Ivica Osim (Foto: Arhiva/AFP) Preminuo je Ivica Osim: Otišla je legenda BiH nogometa divider

"Bio mi je prvi trener u reprezentaciji Jugoslavije. Sve naše desetke učio je i naučio trčati. Napravio je od nas dobre ljude, velike profesionalce koji misle i na druge".

Legenda našeg nogometa prenijela je izraze sućuti od šefa UEFA-e Aleksandra Čeferina te Arsenea Wengera, velikog Osimovog prijatelja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider