Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Korak po korak

Lider iščupao pobjedu: Sve smo bliže tome da dobijemo još jedan gradski derbi u HNL-u

SuperSport Prva nogometna liga, kako se zove drugoligaško natjecanje u Hrvatskoj, došla je do svog 27. kola.

Zrinski Osječko 1664 - BSK Bijelo Brdo (Foto: Vlado Kos/Cropix)

Na otvaranju 27. kola SuperSport Prve nogometne lige (drugi rang natjecanja u Hrvatskoj) vodeći Zrinski Osječko 1664 pobijedio je BSK Bijelo Brdo s 1:0.

Strijelac pobjedničkog pogotka bio je Dominik Dogan u 72. minuti utakmice.

Bio mu je to 18. ovosezonski prvenstveni gol i uvjerljivo je najbolji strijelac u drugoligaškoj konkurenciji (prvi pratitelj mu je Zinedin Mustedanagić iz Vukovara 1991 koji je zabio 11 zgoditaka).

S ova tri boda Zrinski Osječko 1664 je pobjegao drugoplasiranom Šibeniku na plus pet, uz utakmicu više, koju će Šibenčani odigrati ove subote kada im na Šubićevac stiže Solin.

Tako se nastavlja mrtva trka između Osječana i Šibenčana za prvo mjesto i plasman u SuperSport HNL. Kako stvari stoje, uopće nije nemoguće da ove dvije momčadi u međusobnom dvoboju u posljednjem, 33. kolu, na stadionu Gradski vrt budu odlučivale o putniku u najviši rang našeg nogometa.

Uspije li Zrinski Osječko prvi proći kroz cilj, iduće sezone ćmo u HNL-u imati još jedan gradski obračun. Zasad je to tek sraz između Dinama i Lokomotive, a ulaskom trenutno vodećeg drugoligaša dobili bismo i zanimljiva nadmetanja u Gradskom vrtu i na Opus Areni.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider